26 juni Crowdfunding Kennisdag: kickoff voor culturele instellingen in Amsterdam

26 juni Crowdfunding Kennisdag: kickoff voor culturele instellingen in Amsterdam

In het kader van de Crowdfunding Kennisdag op 26 juni is voordekunst ook present in Amsterdam. Om 15:00 geeft Kristel Casander in De Nieuwe Liefde een Kickoff Crowdfunding voor culturele instellingen en organisaties.

De Kickoff Crowdfunding is een eerste kennismaking met crowdfunding. Hoe zet je een crowdfundingcampagne op en waar moet je rekening mee houden? Ook bespreken we praktische zaken als: wat is een goed crowdfundingfilmpje, en waar bestaan goede tegenprestaties uit?  Daarnaast kun je alle vragen stellen die je nog nodig hebt over crowdfunding. 

 

Meld je direct aan!

 

Praktische informatie

Waar? De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102 Amsterdam (route)

Wanneer?  Maandag 26 juni 2017 om 15:00 tot 17:00

Wat kost het? Met vroegboekkorting € 20, regulier tarief € 30

 

Kickoff Crowdfunding

Diensten

De opkomst van crowdfunding bij kunstinstellingen gaat veelal nog gepaard met scepticisme en voorzichtigheid. Toch zijn er al meerdere moedige musea, orkesten, theaters en festivals geweest die de stap hebben gewaagd - en hun campagne succesvol hebben afgerond! Waarom zij wel voor crowdfunding kozen? Omdat ze hebben ingezien dat crowdfunding veel meer kan opbrengen dan alleen donaties.  

Tijdens de Kickoff Crowdfunding laat voordekunst deze meerwaarde onder andere zien aan de hand van voorbeelden. Zo heeft het Westfries Museum al twee keer succesvol gecrowdfund en maar liefst € 109.497 opgehaald uit de crowd! Het Utrechts Archief heeft een publicatie kunnen uitbrengen met 400 tekeningen van de stad in een boek door 125% van hun doelbedrag op te halen, Het Amsterdam Museum kon een nieuw tapijt aankopen voor de schuttersgalerij, en heeft een stuk modegeschiedenis kunnen aankopen met de etalage van Puck en Hans, dankzij 487 donateurs.

Wist je dat het AFK al ruim 260 projecten heeft ondersteund op voordekunst?

Tijdens de kickoff laten we ook zien wat de partners van voordekunst voor jouw organisatie kunnen betekenen. Zo draagt bijvoorbeeld het Amsterdams Fonds voor de Kunst maximaal 25% van het doelbedrag bij.  

Binnen anderhalf uur weet je precies wat je te doen staat en kun je van start met het voorbereiden van een crowdfundingcampagne!

 

Aanmelden voor de kickoff 

Over voordekunst

infographic_edited-2

Voordekunst is het crowdfundingplatform voor de culturele sector. Al bijna 2500 kunst- en cultuurprojecten zagen het levenslicht dankzij crowdfunding via voordekunst, variërend van kleine lokale projecten tot grootschalige acties van nationale instellingen. Rond de 80% van de projecten die zich aanmeldt, slaagt. Dit maakt ons een van de crowdfundingplatforms met het hoogste succesgehalte van de wereld.  

Hopelijk zien we je op 26 juni! Niet in de buurt? We zijn die dag ook in Roermond en Den Haag. Klik hier voor meer informatie.

© 2024