Beste oktober ooit bij voordekunst 🎃

Beste oktober ooit bij voordekunst 🎃

Voordekunst is dit weekend jarig, en wat een mooi cadeau is dit: oktober 2018 is de meeste succesvolle oktobermaand ooit geweest. In totaal is er maar liefst €481.607 gedoneerd aan projecten op voordekunst.

Deze oktober is er meer dan 6.000 keer gedoneerd; de gemiddelde donatie was €80. Daarnaast behaalden we in oktober nog een mijlpaal: de 200.000e donateur droeg bij. Dit betekent dat er in 8 jaar tijd meer dan 200.000 mensen voordekunst zijn!

Het hoge opgehaalde bedrag in oktober heeft onder andere te maken met de Verdubbelaar van het BankGiro Loterij Fonds die aan stond tijdens de laatste week van oktober. Alle donaties tussen 20 en 28 oktober aan zeven geselecteerde projecten werden verdubbeld. Al deze zeven projecten stonden met Crowdfunding Dutch Design op de Dutch Design Week. 

Maar natuurlijk hebben alle makers die nu met een project online staan keihard hun best gedaan deze maand. En wellicht heeft onze outdoorcampagne ook bijgedragen aan het succes van deze maand. Filantropie zit nog steeds in de lift. Hoera! 

Voordekunst bestaat dit weekend acht jaar. In deze tijd is er in totaal meer dan €20 miljoen bijgedragen aan creatieve crowdfundingprojecten. Meer dan 200.000 donateurs droegen hun steentje bij aan culturele en kunstzinnige projectmakers! Zie hier hoe het ooit begon

Wil jij ook een crowdfundingcampagne beginnen? Alles over crowdfunden lees je hier. 

Q4BksdwtO9ZclOnw

© 2024