Waarom je met ons naar de Dutch Design Week moet

Waarom je met ons naar de Dutch Design Week moet

Crowdfundingplatform voordekunst staat in oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven! Kom bij ons langs, ontmoet designtalenten en krijg ook nog eens 15% korting op je toegangsticket. 

Eind oktober staat Eindhoven weer in het teken van de Dutch Design Week. Sinds jaar en dag is dit hét evenement waar vormgeving en design in de spotlights staat. 

Vormgevers crowdfunden veel op voordekunst. Daarom staan wij dit jaar met een stand op de DDW - en hebben wij vijf makers (twee die al hebben gecrowdfund, drie die dat nog gaan doen) gevraagd om ons daar gezelschap te houden.

Koop je toegangsticket met voordekunst-korting via deze link

 

Klokgebouw_div-C_Sjoerd_Eickmans_07

Het Klokgebouw tijdens de DDW © Sjoerd Eickmans

Wij zullen de hele week in het Klokgebouw staan! Kom dus vooral even langs om hallo te zeggen, en om de designers te ontmoeten.

Wil je meer weten over crowdfunding? We geven een gratis talk in het Klokgebouw op vrijdag. Klik hier om je aan te melden.  

Vijf designers

Elke dag dat de voordekunst-stand er staat zal er een andere designer bij ons aanwezig zijn! Al deze designers hebben via voordekunst gecrowdfund of gaan dat binnenkort doen.

tussen_header_edited-1

Is het mogelijk om vanuit dode klei en levende organismen een nieuw biomateriaal te kweken? In Myco-paste onderzoeken Rosalie Bak en Marieke Broertjes (Studio Broed) de overeenkomsten en verschillen tussen keramiek en micro-organismen. Is het mogelijk om sculpturen te kweken? Kan je klei maken met schimmels? En hoe verhouden beide materialen zich tot termen als 'duurzaamheid' en 'sustainability'?

Bekijk hier de succesvolle campagne! 

 

tussen_header_2

EVOKE van Sarah-Linda Forrer is een collectie sensuele eetobjecten, ergens tussen borden en bestek in. De organische vormen vragen om het te gebruiken op een meer intuïtieve manier, wat zorgt voor een langzamer ritueel met meer genot. Ze worden een verlengstuk van onze handen en vingers, en brengen ons zo dichter bij ons eten.

Bekijk hier de succesvolle campagne! 

 

tussen_header_4

Reagerend op de buitenproportionele grootte van high-budget modeshows gebruikt modeduo SCHUELLER DE WAAL op ironische wijze allerlei materialen uit hun directe omgeving om een vergelijkbare show van zestig looks te creëren. Dat leidt tot een verfrissend principe: een spontane manier van werken waarbij de imperfecties die horen bij het bestaan als een onafhankelijk label omarmd worden.

Bekijk hier de succesvolle campagne! 

 

tussen_header_3_fin

Social label ontwikkelt designproducten om mensen die aan de zijlijn van de banenmarkt staan uitdagend werk en nieuwe kansen te bieden. Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) laten zien hoe betekenisvol design kan bijdragen aan een inclusieve samenleving met zinvol werk voor iedereen. De crowdfundingcampagne volgt binnenkort. 

 Studiolotte

Opvallen doe je door indruk te maken met je verhaal. En verhalen vertel je pas echt als je zintuigen erbij betrekt. Maar hoe doe je dat dan? En wat betekent het eigenlijk als je zintuigen centraal zet in een ontwerp? Om dit te ervaren heeft STUDIO &lotte een unieke interactie ontwikkeld. Eén van jouw zintuigen wordt geprikkeld en vertelt het verhaal, jouw verhaal. De crowdfundingcampagne volgt binnenkort. 

 

Het programma

Afgezien van onze vaste stek in het Klokgebouw, waar we te vinden zijn tijdens de gehele Dutch Design Week, zullen we ook nog een publiekelijke presentatie houden op 27 oktober over de impact van publiek (meer info en aanmelden kan hier).

Hier hebben we het programma voor je op een rijtje gezet. 

Wil je op de hoogte blijven? Zet jezelf op aanwezig via Facebook! 

Kortingstickets

In samenwerking met de Dutch Design Week kunnen we onze voordekunstliefhebbers een mooie korting aanbieden: maar liefst 15% korting op je ticket! 

 Koop je toegangsticket met voordekunst-korting via deze link

© 2024