Voordekunst verwelkomt Denise de Boer als nieuwe bestuursvoorzitter

Voordekunst verwelkomt Denise de Boer als nieuwe bestuursvoorzitter

In de bestuursvergadering van 21 juni 2017 is Denise de Boer (1984) benoemd tot voorzitter van het bestuur van Stichting voordekunst. Zij volgt hiermee Marloes Krijnen (directeur Foam) op. Haar eerste zittingstermijn was verstreken. Bestuur en directie zijn enthousiast over de benoeming. 

"Voordekunst verbindt kunst en cultuur met ondernemerschap en draagvlak onder een breed publiek. Voordekunst doet dit op creatieve, toegankelijke en bovenal succesvolle wijze. Het platform is niet meer weg te denken uit de culturele sector. Roy en zijn team hebben grootse plannen voor de toekomst en als nieuwe bestuursvoorzitter van voordekunst lever ik hier graag een bijdrage aan", aldus de kersverse bestuursvoorzitter. 

De Boer is adjunct-directeur van Frans Hals Museum / De Hallen in Haarlem. Zij voerde vanuit haar vorige werkgever Amsterdam Museum eerder succesvolle crowdfundingcampagnes, waaronder De wereld aan je voeten in nauwe samenwerking met voordekunst en kunstenaar Barbara Broekman.

Bestuur en directie zijn enthousiast over het aantreden van Denise de Boer en bedanken Marloes Krijnen voor haar inzet en betrokkenheid bij de opstartfase van een nieuwe periode van de organisatie. 

Naast voorzitter De Boer bestaat het bestuur van voordekunst uit Kiki Bakker, Bert Boer, Felix Hillen en Marjolijn Kamphuis. Het bestuur vergadert formeel vier keer per jaar met de directie en hanteert de richtlijnen Governance Code Cultuur.

© 2024