Even voorstellen!

Even voorstellen!

Deze zomer kom je weer nieuwe gezichten bij voordekunst tegen. In juli 2017 zijn er namelijk drie nieuwe projectassistenten bij voordekunst begonnen. Zij houden zich bezig met de makers die op voordekunst aan het crowdfunden zijn. Ze helpen bij het opzetten van een campagne, geven advies én zijn de rots in de branding voor de vele makers. Omdat je ze vast en zeker nog eens tegenkomt, stellen ze zich graag aan je voor! 

Julia Soede

Julia-klein

''Hoi! Ik ben Julia Soede, 20 jaar, woon in Utrecht en studeer aan de HKU, Kunst & Economie. Voordat ik zelf een crowdfunding bij voordekunst deed eind maart 2017, wist ik niet eens van haar bestaan af (shame on me)! Aan het begin van mijn crowdfunding kreeg ik op school een college van Kristel over crowdfunden (bij voordekunst). Ik maakte fanatiek aantekeningen, werd steeds enthousiaster over het onderwerp en dacht: dit wordt mijn stage. En nu zit ik hier!

 Ik heb een grote liefde voor alles wat zich binnen de kunst en cultuurwereld achter de schermen afspeelt. Zo heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan (bij o.a. Vis á Vis, Tweetakt, NFF, CTF, Subsuburbia) en kijk ik regelmatig voor de lol 'making of' filmpjes op Youtube. Als ik een onderwerp eigen kan maken, vind ik het vervolgens erg leuk om mensen binnen dat onderwerp te helpen/adviseren. Deze stage bij voordekunst is dus perfect!''

Sarah Soethoudt

Klein_Sarah

''Ik ben Sarah, 22 jaar, vanuit het zuidelijke Limburg nu woonachtig in Amsterdam.  Vorig jaar ben ik afgestudeerd als uitvoerend modern danser aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast het geven van dansles, het acteren bij de Harry Potter expositie in Utrecht én natuurlijk het repeteren en choreograferen binnen mijn eigen collectief Cronos, sta ik paraat bij voordekunst.

Naast al dit heerlijke werk, ben ik frequent bezoeker van het Koninklijk Concertgebouw, vind je me regelmatig in musea of arthouse bioscopen, en ben ik natuurlijk vaak aanwezig bij nieuwe dansvoorstellingen in schouwburgen of op festivals. Omdat ik zelf al vanaf jonge leeftijd een affiniteit met kunst heb, vind ik het essentieel dat artistieke en culturele projecten gesteund en gepromoot worden door het Nederlandse publiek en de overheid. 

Bij voordekunst krijg ik de kans zo veel mogelijk originele, progressieve, vooruitstrevende en creatieve makers te helpen met een succesvolle campagne. Ik wil weten wat hen beweegt, motiveert, én ik wil weten wat voordekunst drijft. Op die manier hoop ik mijn eigen steentje bij te dragen aan de innovatie en ontwikkeling van het culturele publiek, opdat iedereen in dit kikkerlandje van kunst mag genieten.''

Lisanne Brouwer

Lisanne-def

''Hoi! Ik ben Lisanne Brouwer, 21 jaar en kersverse projectassistent bij voordekunst! Ik heb mijn opleiding Liberal Arts and Sciences net afgerond, een brede bachelor opleiding waarin ik vooral op kunst en cultuur, sociale zaken en gender heb gefocust. Ook heb ik een half jaartje Theaterwetenschappen gestudeerd in Dublin. Na al dit studeren heb ik heel veel zin om bij voordekunst aan de slag te gaan en makers te begeleiden bij hun projecten!

In het weekend werk ik bij de servicebalie in het Mauritshuis in Den Haag, bezoek ik theatervoorstellingen en doe ik pogingen tot lekker koken. Verder vind ik het ook heel leuk om toneel te spelen en te regisseren, te zingen onder de douche, gezellig te kletsen met vrienden en op reis te gaan.''

Wil jij een van ons spreken over je project, crowdfunden of heb je andere vragen? Boek dan een spreekuur en krijg 1-op-1 advies en een lekkere kop koffie inclusief koekje! Je kunt ons ook mailen via [email protected].

© 2024