Felix is voordekunst

Felix is voordekunst

 

Een programmering vol álles wat met crowdfunding bij voordekunst te maken heeft

 

In de zomermaanden juli en augustus gaat voordekunst tijdelijk verhuizen! Gedurende vijf weken huisvesten we in Felix Meritis, het imposante gebouw aan de Keizersgracht. Tijdens Felix is voordekunst staat het pand drie dagen per week in het teken van crowdfunding in een bepaalde discipline. Je kunt er deelnemen aan workshops, spreekuren met succesvolle makers en professionals uit het veld, feedbacksessies en bovendien is er een theatervoorstelling, tasting, huiskamerconcert en masterclass. Benieuwd naar het volledige programma? Lees dan verder!

 

Ben je van plan om een crowdfunding te starten of gewoon benieuwd naar projecten van (oud-)makers? Schrijf je dan in voor onze activiteiten tijdens Felix is voordekunst. Drie dagen per week zijn er voordekunst-evenementen voor (toekomstige) makers en cultuurliefhebbers. Op maandag geven we spreekuren met succesvolle makers, op dinsdag kun je projecten van makers bewonderen en op woensdag kun je deelnemen aan een workshop. Bekijk hier het programma per dag, en onder het plaatje uitleg per evenement.

timetable_Felix-DEF

  

 Bekijk hieronder de eerstvolgende activiteiten: 

 

Week 5: Design

Spreekuur met Lonny van AtelierNL

Maandag 22 augustus

Ben jij designer en heb je een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden, maar kun je tips en feedback wel gebruiken? Op maandag 22 augustus organiseert voordekunst samen met Lonny van Ryswyck (AtelierNL) spreekuren. AtelierNL heeft met een succesvolle crowdfundingcampagne in de discipline vormgeving op voordekunst maar liefst € 79.620 opgehaald. In dit half uur durende spreekuur vertellen wij wat je moet weten voordat je met een crowdfundingcampagne start en krijg je feedback en tips van Lonny.

atelier nl.jpeg

Wat? Spreekuren met Lonny van Ryswyck van AtelierNL

Waar? Bij Ramses in Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Maandag 22 augustus tussen 16:00 en 18:00 uur

Schrijf je hier in voor het spreekuur

 

Masterclass The Creative Review 

Dinsdag 23 augustus

Een creative review is in de reclamewereld het moment waarop creatief werk gedeeld en geëvalueerd wordt. Zo’n review is ook belangrijk voor je crowdfunding, zodat je zeker weet dat je verhaal sterk en duidelijk is. Tijdens deze masterclass bekijken Nick en Lex van JWT-Amsterdam je project door de ogen van een commerciële creatieveling. Zij zoeken samen met jou antwoorden op vragen als: ‘Heb je de kracht van je idee effectief vertaald naar de communicatie?’, ‘Wordt het juiste facet uitgelicht?’ en ‘Aan wie richt je jouw verhaal?’. Nick en Lex geven je niet feedback op de inhoud, maar juist op het reclame-aspect van je campagne. Zij helpen je met constructieve, praktische feedback om nog pakkender te zeggen wat je wil zeggen.

De masterclass is niet disicpline gebonden.  

Nick en Lex

Nick is copywriter bij J. Walter Thompson Amsterdam. Hiervoor werkte hij bij Ireland/Davenport in Johannesburg. Verder werkte hij bij het Royal Court Theatre, het Staatstheater Stuttgart en de Utrechtse Spelen.

Lex is strateeg bij J. Walter Thompson Amsterdam. Hiervoor werkte hij bij Publics en Saatchi&Saatchi. Daarnaast is hij is medeoprichter van RAUW University, een platform voor jonge reclametalenten.

 Banner_-_the_creative_review-1

Wat? Masterclass The Creative Review van Nick en Lex

Waar? In Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Dinsdag 23 augustus van 19:00 tot 20:30 uur

Schrijf je hier in voor de masterclass

 

Proeverij met De Onkruidenier en EVOKE

Woensdag 24 augustus 

Deze zomer hebben Satellietgroep en de Onkruidenier het beeldende kunstproject Expeditie Landschapsextracten uitgevoerd. Zij gingen daarbij op zoek naar de gevolgen van de Waterlandse Vloed van 1916, de grote overstroming ten noorden van Amsterdam. Het veenlandschap zakt elk jaar zo’n 50 cm. Dat roept de vraag op wat de houdbaarheidsdatum van het landschap is. De klimaatveranderingen die deze overstroming teweegbracht, hebben Satellietgroep en de Onkruidenier opgenomen in een eetbaar archief, zodat het complexe verhaal op een toegankelijke wijze geproefd kan worden. 

 

Op 24 augustus biedt de Onkruidenier een proeverij aan met aan Waterlands smaakpalet. Zo proef je de Afgesloten Zuiderzee in de Angelica Likeur, het Veenrot in de Waterkers Pesto of de Verzoeting in Zoutminnende Heemst Marshmallows. Het eetbaar archief wordt gepresenteerd op het eetgereedschap van EVOKE. Met haar collectie eetgereedschappen wil Sarah-Linda de eter bewust maken van de kwetsbaarheid van ons voedsel. Met zachte vormen vervaardigd van keramiek, zijn ze een prikkel voor onze zintuigen. Tussen bord en bestek in, roept dit gereedschap een meer intuïtieve manier van eten in ons op en stimuleert het een bewuste eetervaring. Voor de realisatie van haar project rondde Sarah-Linda een succesvolle crowdfunding af.

 Onkruidenier-EVOKE

Wat? Proeverij met De Onkruidenier en EVOKE

Waar? In Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer?  Op woensdag 24 augustus zijn er twee proeverijen. De eerste is van 17:00 - 18:00 uur en de tweede van 18:00 tot 19:00 uur.

Schrijf je hier in voor de proeverij.

 

Volg de events op Facebook en blijf zo op de hoogte van alle evenementen en updates. Ik ben geïnteresseerd in het programma van de week van:

 

We zien je graag terug bij een van onze activiteiten tijdens Felix is voordekunst. Heb je nog vragen over het programma? Neem dan contact met ons op via [email protected], bel naar 020-2337019 of gebruik de chatfunctie op de website.

 

Tot in de zomer!

logo_Felix_is_voordekunst

Deze activiteiten vonden al plaats tijdens Felix Meritis is voordekunst: 

Week 1: Fotografie 

Spreekuur crowdfunding met Martijn van de Griendt

Maandag 25 juli 

Kom naar het spreekuur met Martijn van de Griendt en kom te weten hoe jij een succesvol fotografieproject opzet. Martijn rondde maar liefst vier (!) succesvolle crowdfundingprojecten af. Misschien heb je hem laatst wel voorbij zien komen met zijn fotoboek ‘Ik ben 17’? In het half uur durende spreekuur vertellen wij wat je moet weten over crowdfunding en kun je Martijn het hemd van het lijf vragen. 

martijn.jpeg

Wat? Spreekuren met Martijn van de Griendt

Waar? Bij Ramses in Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Maandag 25 juli tussen 18:30-20:30 uur

  

Canvassessie met voordekunst

Woensdag 27 juli

Ben je van plan om een crowdfunding te starten, maar nog niet helemaal zeker over je plan? Kom dan naar de canvassessie. Samen kijken we naar waarom je kiest voor crowdfunding, de inhoud van de campagne, de kosten en het doelbedrag. Aan het einde van de sessie heb je een blauwdruk van je campagne en ben je klaar om het project online klaar te zetten.

De sessies met voordekunst zijn niet discipline gebonden. 

Banner_Canvassessie

Wat? Canvassessie voor de start van jouw campagne

Waar? Bij Ramses in Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Woensdag 27 juli van 9:30 tot 12:30 uur

 

Week 2: Muziek

Spreekuur crowdfunding met Bart Voncken 

Maandag 1 augustus

Ben jij muzikant en heb je een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden, maar ben je nog op zoek naar tips en feedback? Schrijf je dan in voor het spreekuur met Bart Voncken (K-otic). Bart heeft twee succesvolle crowdfundingcampagnes in de discipline muziek afgerond op voordekunst. Als praktijkexpert kan hij jou voorzien van alle tips & tricks. In dit half uur durende spreekuur vertellen wij wat je moet weten over crowdfunding en krijg je één-op-één feedback van Bart. 

13613215_1297717686905128_2941331568452080962_o

Wat? Spreekuur met Bart Voncken

Waar? Bij Ramses in Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Maandag 1 augustus tussen 16:00 en 18:00 uur

 

Feestelijk concert van Beth & Flo

Dinsdag 2 augustus

Elsbet en Claudette vormen samen het pianoduo Beth & Flo. Onlangs rondden zij een succesvolle crowdfundingcampagne af. Beth & Flo spelen graag concerten die atypisch zijn. Zij vertellen verhalen, plaatsen de muziek in een context, gaan een interactie met het publiek aan en verrassen! Ondertussen laten zij al het moois van Bach, Brahms, Liszt en vele andere componisten horen. Geniet mee en kom naar het huiskamerconcert! 

beth en flo.jpeg 

Wat? Klassiek huiskamerconcert van Beth & Flo

Waar? Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Dinsdag 2 augustus van 19:30 tot 21:00 uur

 

Doelgroepsessie met voordekunst

Woensdag 3 augustus

Een van de belangrijkste aspecten bij een crowdfundingcampagne is de ‘crowd’. Maar wie is jouw crowd? Tijdens de doelgroepsessie gaan we samen kijken naar jouw achterban.  Wie zijn dit, op welke manier kan je deze mensen bereiken en waar zit nieuw publiek? In deze sessie bieden wij de eerste handvatten om jouw doelgroep in kaart te brengen, zodat je dit overzicht verder zelf kan uitbreiden.

De sessies met voordekunst zijn niet discipline gebonden. 

 Banner_Doelgroepsessie

Wat? Doelgroepsessie voor de start van jouw campagne

Waar? Bij Ramses in Felix in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Woensdag 3 augustus om 9:30 – 12:30 uur

 

Week 3: Publicatie

Spreekuur crowdfunding met voordekunst

Maandag 8 augustus

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden? Of wil je meer weten over crowdfunding als financieringsvorm? Ook tijdens de Felix is voordekunst kun je langskomen voor een spreekuur. 

spreekuur 

Wat? Spreekuur crowdfunding voordekunst voor alle toekomstige projectmakers

Waar? Bij Ramses in Felix in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Maandag 8 augustus tussen 15:00 en 18:00 uur

 

De Optimist

Dinsdag 9 augustus

Digitaal cultureel magazine De Optimist staat boordevol goede verhalen, mooie gedichten, prikkelende essays, hedendaagse fotografie en illustraties. Het is een platform voor beginnende én gevestigde schrijvers, dichters, illustratoren en fotografen. Tijdens een avondvullend programma vertelt De Optimist wat succesvolle verhalen zijn, hoe zij een crowdfunding opzetten voor hun boek en website, dragen Luuk Wojcik en Michelle Brouwer beiden een gedicht voor en wordt het nieuwe poëzine gepresenteerd. Boordevol goede verhalen dus!

10609518_10152765509364023_4988809030289074667_n

Wat? Lezing De Optimist

Waar? Felix in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Dinsdag 9 augustus van 20:00 tot 22:00 uur

 

Campagnesessie met voordekunst

Woensdag 10 augustus

Een crowdfunding is hard werken! Je bent elke dag bezig met het promoten en verspreiden van je project. Om de campagne te laten slagen moeten zoveel mogelijk mensen met jouw project in aanraking komen. De manier die voordekunst hiervoor aanraadt is Buzz-marketing, waarbij je één groot momentum creëert rondom jouw campagne. Bij het opzetten van jouw campagne gaan we deze strategie toepassen op jouw plan. Aan het eind heb je een schema waarin staat wanneer je wie gaat bereiken, hoe je dat gaat doen en via welk medium. Met het campagneplan ben je klaar om live te gaan!

De sessies met voordekunst zijn niet discipline gebonden. 

 Banner_Campagneplan

Wat? Campagneplan voor de start van jouw campagne

Waar? Bij Ramses in Felix in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Woensdag 10 augustus van 9:30 tot 12:30 uur

 

Week 4: Theater

Speeddatesessies met KesselsKramer

Maandag 15 augustus

Heb jij een concreet idee waarvoor je wilt crowdfunden, maar ben je nog op zoek naar tips en feedback? Op maandag 15 augustus organiseert voordekunst samen met Gijs, Anouk en Sanne van reclamebureau KesselsKramer speeddatesessies. In vijf minuten pitch jij je project (presentaties, visualisaties en filmpjes zijn welkom!) waarvoor je wilt crowdfunden. Hierna geeft Gijs, Anouk of Sanne je feedback in tien minuten. Als praktijkexperts kunnen zij jou voorzien van alle tips om een pakkend verhaal te presenteren. Wel zo handig! 

Banner_KesselsKramer

Wat? Speeddatesessies met KesselsKramer

Waar? Bij Ramses in Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Maandag 15 augustus tussen 14:00 en 17:00 uur

Let op: vergeet niet om een pitch voor te bereiden!

 

Theatervoorstellingen Vers&Kers en De Lefgozers

Dinsdag 16 augustus

Vers&Kers

Op een regenachtige zondagmiddag was er een auditie voor een voorstelling in Amsterdam. In het donkere foyertje aan de grote leestafel gebeurde er iets bijzonders. Twee paar ogen kruisten elkaar. Een blik van herkenning werd gewisseld en twee meiden raakten aan de praat, met als gevolg: de schepping van een nieuw theater-duo genaamd Vers&Kers! Samen hebben Eline Havenaar en Rhona Roode een hilarische voorstelling geschreven, die gaat over de ongemakken van de vrouw op het damestoilet. Hiervoor hebben zij hun crowdfunding succesvol afgerond. Bekijk de voorstelling op de meest geheimzinnige plekken van het Felix-gebouw.

ongemak.jpeg

De Lefgozers

”Als jij een ananas in je kont moest steken, welke kant zou jij dan eerst doen… de bolle kant of de puntbladeren eerst…?” In OF DIT. wordt op een eigenzinnige en humoristische wijze het maken van keuzes belicht.  Geluk is een keuze, maar te veel keuze maakt ongelukkig. In deze voorstelling wisselen de verschillende verhaallijnen en scènes zich in razend tempo af met als overkoepelend thema; het maken van keuzes. Van kleine, dagelijkse keuzes tot keuzes die van levensbelang zijn. Als publiek word je telkens meegenomen in een nieuwe wereld, een nieuw verhaal en een nieuwe (soms onmogelijke) keuze. Eén ding staat steeds vast: je MOET kiezen. Wat kies jij? Lotte Middendorp en Sharon van Wageningen gaan sinds kort door het leven als ’De Lefgozers’. De voorstelling OF DIT. is hun vuurdoop als makersduo.

OF_DIT._Juist_1

Wat? Theatervoorstellingen van Vers&Kers en De Lefgozers

Waar? Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Dinsdag 16 augustus van 20:00 tot 21:00 uur. 

 

Kick Off Crowdfunding 

Woensdag 17 augustus

Heb jij een project, maar is je financiering nog niet rond? Denk je na over crowdfunding als financieringsvorm?

Kom dan naar de Kick Off Crowdfunding met voordekunst! Aan de hand van een canvas zet je de eerste stappen in het vormen van een crowdfundingcampagne. Tijdens de kick off kom je erachter welke projecten zich lenen voor crowdfunding, waarom je wel of niet van een platform als voordekunst gebruik moet maken en wat de uitdagingen en valkuilen zijn bij crowdfunding. 

Verder krijg je alle tips, kijken we naar best practices en gaan we samen werken aan de opzet van jouw eigen crowdfundingproject.

De sessies met voordekunst zijn niet discipline gebonden. 

Banner_Kick_off_Crowdfunding

 

Wat? Kick Off Crowdfunding

Waar? Bij Ramses in Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam

Wanneer? Woensdag 17 augustus van 9:30 tot 10:30 uur

 

  

© 2024