Find, Fund, Film: makerstraject voor jonge filmprofessionals

Find, Fund, Film:  makerstraject voor jonge filmprofessionals

Samen met onze partners initiëren we trajecten waarbij we makers net nog een beetje meer ondersteunen. Bij voordekunst vinden we het namelijk belangrijk dat kunst door een groter publiek als een belangrijk onderdeel van de samenleving wordt gezien. Onze missie is dan ook het stimuleren van ondernemerschap bij creatieve initiatiefnemers, van makers tot instellingen. En dat doen we dus niet alleen door creatieve makers te begeleiden bij crowdfundingcampagnes. Een mooi voorbeeld hiervan is het traject Find, Fund, Film, in samenwerking met het K.F. Hein Fonds. 

 

Door middel van Find, Fund, Film dragen we samen met het K.F. Hein Fonds bij aan de  ontwikkeling van toekomstige filmprofessionals. Het traject is speciaal ontwikkeld voor afstudeerstudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) die afstuderen met een audiovisuele productie. Het doel? De zichtbaarheid van de filmmakers en hun afstudeerfilms vergroten en de band tussen de makers en het publiek op een duurzame manier verstevigen. 

 

Het traject

Tijdens Find, Fund, Film werken de studenten aan het opzetten van een crowdfunding campagne en het  bereiken en betrekken van hun publiek bij hun project, bijvoorbeeld een korte film of documentaire. Hierin begeleiden wij ze intensief. 

De drie filmmakers met het beste campagneplan ontvangen een kickstartbijdrage van het K.F. Hein Fonds voor  hun campagne van € 3.000, op voorwaarde dat de filmmakers daarnaast ook nog minimaal € 3.000  ophalen via crowdfunding. Zo informeren en enthousiasmeren we nieuwe makers voor de mogelijkheden en kansen van alternatieve financieringsmethoden zoals crowdfunding, met daarbinnen een specifieke focus op het opbouwen van een duurzame band met je  publiek.

Zonder_titel_1280_x_600_px_800_x_400_px

''How to raise a rebel heeft de Find Fund Film studentencompetitie gewonnen voor het campagneplan. Daar zijn we super blij mee, want dat betekent een donatie van het KF Hein Fonds van maar liefst 3000 euro! Super bedankt aan het KF Hein Fonds, maar zonder de andere gulle donateurs waren we nooit zó ver gekomen. Allemaal ontzettend bedankt dus.''

- Isa Skolnik vertelt op haar campagnepagina 

Het traject start met een workshop waarin de makers informatie en tips krijgen van voordekunst, ervaringen van HKU alumni worden gedeeld en de groep zelf aan de slag gaat met hun crowdfunding campagnes. Tijdens de tweede bijeenkomst pitchen de studenten hun plannen aan elkaar en aan een van onze projectbegeleiders en krijgen ze feedback. Vervolgens wordt de laatste hand gelegd aan de plannen en dienen de studenten hun plan in. Een jury bestaande uit professionals uit het werkveld kiest vervolgens de drie plannen die de geldprijs winnen. De studenten die  niet winnen, worden vrijgesteld van de voordekunst  contributie en kunnen alsnog aan de slag met hun crowdfunding.

Kennis van het werkveld 

Door de samenwerking met het K.F. Hein Fonds en de professionals uit het veld, leren de studenten niet alleen meer over crowdfunding en crowdkeeping, maar maken de studenten ook kennis met het professionele werkveld. De ervaring leert dat deelname aan Find, Fund, Film vaak een eerste, en hele waardevolle, kennismaking is met een fonds. 

Benieuwd naar de winnaars van vorig jaar? Het K.F. Hein Fonds schreef daar in maart 2022 deze blog over. 

“Dankzij de inzichten uit dit traject kan ik beter georganiseerd en voorbereid de campagne realiseren.”

- Quote student lichting 2022-2023

Geïnteresseerd om een dergelijk traject ook met ons op te zetten? Neem contact op met Jeltje via [email protected]. We zijn altijd op zoek naar manieren om makers nog beter te kunnen ondersteunen en creatief ondernemerschap te stimuleren!

 

© 2024