Gemeente Amersfoort gaf al 12 projecten een steuntje in de rug door middel van matchfunding

Gemeente Amersfoort gaf al 12 projecten een steuntje in de rug door middel van matchfunding

Gemeente Amersfoort is sinds december 2019 matchfundingpartner van voordekunst. Daar zijn we heel blij mee! Gemeente Amersfoort heeft inmiddels bijgedragen aan twaalf creatieve crowdfundingcampagnes van makers.

Gemeente Amersfoort steunt projecten van Amersfoortse makers die plaatsvinden in de gemeente. Verder vindt de gemeente het belangrijk dat het Amersfoortse publiek betrokken wordt bij het project. We lichten een aantal projecten die eerder al steun ontvingen van de gemeente uit.

 

Catch21

Optimized-Catch21 

Lotte, Leonie, Ariana, Karin, Monica, Wieneke, Britt en Greet zijn acht fotografen. In juni 2021 studeerde ze af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Ze wilden hun diverse afstudeerwerken gezamenlijk exposeren tijdens expositie Catch21. Met een bijdrage van Gemeente Amersfoort hebben de dames een prachtige expositie kunnen organiseren in een mooi ingerichte ruimte. Catch21 zei hierover zelf:

''We zijn ongelofelijk dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen. Van de mensen die er zonder aarzelen voor hebben gezorgd dat we een vliegende start hebben gemaakt. De trouwe supporters die de teller constant hebben laten doorlopen. De enthousiaste mensen die ons over de eindstreep hebben geholpen en natuurlijk Gemeente Amersfoort met een prachtige bijdrage.''

Bekijk de campagne van Catch21.

 

At the feet of my mother

Optimized-X6bOieos223j4Ars 

Vincent Sparreboom studeerde af aan de HKU met de documentaire At the feet of my mother. Een film die parentificatie, een omgekeerde ouder-kind relatie, zichtbaar maakt. De crowdfunding campagne was mede dankzij Gemeente Amersfoort een groot succes, de campagne eindigde op 144%. Vincent was mega blij mij de snelle vooruitgang van zijn campagne en zei daarover:

“Het eerste doel is behaald! Het is ongelooflijk… In nog geen twee weken hebben we ons eerste doel van € 5.000,- behaald! We hadden niet durven dromen dat het zo snel zou gaan! Het is heel motiverend om te lezen hoeveel steun er is voor deze film. We gaan er iets moois van maken!!”

Bekijk de campagne van Vincent.

 

De Bips van de Slurk

De_bips_van_de_slurk 

In 2020 start Geert zijn crowdfundingcampagne voor zijn eigen geschreven en geïllustreerde kinderboek voor volwassenen: “De Bips van de Slurk”.  Het boek staat vol met eigenaardige figuren maar heeft ook een boodschap.. Het boek gaat over ruzie maken en de weg terug vinden naar vrede, de schrijver wil hiermee een boodschap achterlaten voor Israël en Palestina.

‘’Daarom hebben wij (zo zijn wij nou eenmaal) een aantal verwijzingen naar deze ruzie in ons kinderboek verwerkt. Zo staat de ruzie tussen Klaasje en Benno, karakters in het boek, symbool voor de ruzie tussen de Israëlieten en de Palestijnen’’.

Bekijk de campagne van Geert.

 

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee in.

Benieuwd of Gemeente Amersfoort jouw creatieve project steunt? Bekijk de voorwaarden voor een bijdrage op de  partnerpagina van Gemeente Amersfoort.

© 2024