Inspiratie voor de Nationale Voorleesdagen: boeken die mogelijk werden gemaakt via crowdfunding

Inspiratie voor de Nationale Voorleesdagen: boeken die mogelijk werden gemaakt via crowdfunding

Dit jaar zijn het van 20 tot 30 januari weer de Nationale Voorleesdagen. Dagen die in het teken staan van het voorlezen aan (jonge) kinderen. Via voordekunst worden ieder jaar weer bijzondere en mooie kinderboeken gemaakt die perfect zijn om voor te lezen. We zetten een paar innovatieve en ondernemende schrijvers en uitgevers onder elkaar: uitkiezen maar! Welk voorleesboek haal jij in huis? 

De herrieflat van Kabalika - Wendy Boots

In de herrieflat van Kabalika bespelen de bewoners ieder een ander instrument, er gebeurt van alles in de flat en al lezend maak je kennis met de verschillende instrumenten en muziekstijlen. Met handgetekende illustraties en zelf gecomponeerde muziek is dit meer dan een boek. Kinderen die hetzelfde instrument bespelen als in één van de verhaaltjes, die hebben geluk: ze kunnen meespelen met de muziek! Alle muziek is te downloaden vanaf een website. De illustraties zijn getekend door Linda Ritsema.

Klinkt dit als muziek in de oren? Bestel het boek direct bij Wendy voor €19,95

qI1AExdIdrYFa3Pm

 

Koos de Koala - Zoobiyo

Ken jij Koos de Koala al? Koos heeft het helemaal naar zijn zin in de boom waar hij woont. Maar dan wordt Koos plotseling ruw uit zijn slaap gehaald. Wanneer hij naar beneden kijkt ziet hij een grote ijzeren happer zijn kant uit komen! Gelukkig weet Koos nog net te ontsnappen maar zijn geliefde huisje is weg...

Koos is ontstaan vanuit de behoefte om kids én hun ouders te informeren over onze natuur en het milieu. Met een boekenreeks, online kinderserie en duurzame producten maakt hij kids (4 tot 7 jaar) op speelse wijze bewust van milieuthema's.

Je bestelt het boek via Koos de Koala voor €14,99

Schermafbeelding_2020-12-29_om_14-25-32

 

Pie - het avontuur begint 

Pie komt in de jungle terecht, voor de allereerste keer. Daar begint haar avontuur, samen met Mam en Pap. Ze proberen allerlei nieuwe dingen en zien op de weg soms een beer. Voor alle drie is het leren, maar dat doen ze samen, stap voor stap. Een interactief prentenboek vol herkenbare situaties voor ouders, om ze een steuntje in de rug te geven tijdens het eerste jaar. Tegelijkertijd ook een leuk en spannend verhaal voor baby tot kleuter.

Een leuk interactief boek voor peuters en kleuters, maar door het gebruik van primaire en secundaire kleuren en de contrastrijke illustraties, is het ook voor baby’s al een interessant boek om naar te kijken.

Je bestelt het boek via de webshop voor 19.95!

Schermafbeelding_2020-12-29_om_14-21-30

 

Uitgeverij Boycott

Uitgeverij BOYCOTT is een jonge uitgeverij van prentenboeken opgezet door Rosa Bernhard & Jan Popelar in 2018. Afgelopen jaar haalden zij via voordekunst 20.000 euro op om in het najaar de geplande boeken uit te kunnen brengen. Voor ieder kind vind je iets terug op de website van de uitgeverij. Maar een ding is zeker; BOYCOTT geeft prentenboeken uit die onderscheidend zijn doordat zij uitzonderlijk geïllustreerd zijn, een slim concept bevatten en vooral de fantasie van de lezer weten te prikkelen.

Bekijk de verschillende boeken in hun webshop!

DcbmiMnD5auKpsUM

 

Rose Stories

Rose Stories zet verhalen om in concrete projecten en producten en kijkt naar de meest effectieve manier om dit de wereld in te helpen. En daar zitten ook hele bijzondere boeken tussen! Zo werd Idje wil naar de kapper al mogelijk gemaakt via voordekunst en ook Prentenboek MOOTJE. 

Via Creative Funding, de adviestak van voordekunst, maakte zij recentelijk het ANDERE KOEK boek mogelijk, een familiekookboek met een verrassende verzameling van recepten en verhalen aan de hand van de lievelingsgerechten en traktaties van kinderen die uit hun geboorteland zijn gevlucht en nu in Nederland wonen en startte ze een crowdfundingcampagne voor het boek ‘Mama is minister-president’: over de politiek dat stereotype rolpatronen doorbreekt. 

Genoeg inspirerends om uit te kiezen dus! Bekijk de webshop van Rose Stories.

MiMP_Cover_NadiaMeezen_1000px

 

Veel plezier met voorlezen! Zit er niet tussen? Scroll eens door alle lopende campagnes op voordekunst via www.voordekunst.nl/ontdek 💛

© 2024