Binnenkort met jouw kinderboek op voordekunst?

Binnenkort met jouw kinderboek op voordekunst?

Het is de meest griezelige week van dit jaar: de kinderboekenweek van 2017 is in volle gang! Dit jaar is het thema (je voelt hem al aankomen) griezelen. Gruwelijk enge kinderboeken dus! Op voordekunst kun jij ook voor jouw (gruwelijk enge) kinderboek een project starten. 

Deze week is de 63e versie van de Kinderboekenweek. Elk jaar in oktober wordt er speciaal voor deze week een kinderboek geschreven. Dit jaar is dat het prentenboek Knikkeruil (Maranke Rinck en Martijn van der Linden). De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 15 oktober.

Wist je dat er op voordekunst ook met enige regelmaat kinderboeken worden gecrowdfund? Heb jij ook zo'n briljant idee voor een (al dan niet gruwelijk eng) kinderboek? Fantastisch! Ik maak een klein overzicht voor je over welke makers je voor gingen.

 

Sien is boos

Liesbeth Mende en Margot Kuijpers zijn een crowdfundingcampagne begonnen om zo samen Sien is Boos te realiseren. Ze schrijven het boek om stereotyperende rolpatronen in kinderboeken te doorbreken.

Sien de poes is de hoofdrol in het boek. Sien heeft veel grote emoties en dat is soms lastig. Haar vriendje Wik helpt haar daarbij.

VbN9Kg2OGX9X8FoR

Wil je bijdragen aan dit project? Via deze link kom je op de projectpagina.

  

Legendes uit het Drakendal

Ronny Gomis en Tom Verhulst (Studio Rontom) hebben via hun crowdfundingcampagne op voordekunst het eerste boek uit hun serie Legendes uit het Drakendal gerealiseerd: Ridder Rinus en de Taartenwedstrijd.

Het is een fantasievolle wereld, vol met draken, tovenaars, ridders en prinsessen waarmee Ronny en Tom kinderen willen verwonderen. In Ridder Rinus en de Taartenwedstrijd wil Ridder Rinus de wedstrijd winnen. Het educatieve thema is hier het vragen om hulp.

1471793_1449139645357167_9110321740178278139_n

Je kunt het boek op bol.com bekijken!

Micha en Timmy (Heike de Heks)

Het was Anne Kirkels' droom om kinderboeken te maken. Die droom is uitgekomen! In mei 2014 had ze een succesvolle crowdfundingcampagne onder de naam Heike de Heks. In een update legt ze uit dat de naam van haar boek is veranderd naar Micha en Timmy. Micha en Timmy is een spannend verhaal over de zoektocht naar vriendschap. 

1795649_824239684256229_363851485_n 

Prinses Flatulentia

Vliegen door je eigen scheten, dat willen we toch allemaal? Dat dachten Inge Bakker en Durk van de Meer ook. In het filmpje op haar crowdfundingpagina zegt Inge dat ze heeft gemerkt dat poep- en piesverhalen en -grappen toch nog altijd het beste werken voor kinderen (en misschien stiekem ook onder volwassenen?).

Dit (voor)leesboek op rijm gaat over Prinses Flatulentia die ontdekt dat ze kan vliegen door scheten te laten.

prinses-flatulentia

Je kunt het boek op bol.com bekijken.

 

Fietje en de rode wonderlaarsjes

Katryne Poortman (schrijfster) en Karin Winkelmolen (illustrator) besloten na jaren vrienschap om hun talenten te bundelen. Dat uitte zich onder andere in de succesvolle crowdfundingcampagne Fietje en de rode wonderlaarsjes. Het is een kleur- en fantasierijk boek dat kinderen van 4 tot 8 jaar op een speelse manier in contact brengt met andere culturen.

Op hun Facebookpagina laten ze weten dat het boek in het Nationaal Archief van de Koninklinke Bibliotheek mochten plaatsen!

10670257_1484370675159141_2451844411780677035_n

Je kunt het boek op bol.com bekijken.

 

Ben jij nu mega-enthousiast geworden en wil je ook je eigen kinderboek wil maken en daarvoor crowdfunden? Stuur je idee in, zodat jij net als bovenstaande projecten je droom waar kan maken. Voor nu: griezelse!

© 2024