Kristel Casander nieuwe directeur voordekunst

Kristel Casander nieuwe directeur voordekunst

Het bestuur van Stichting voordekunst is verheugd met de benoeming van Kristel Casander als nieuwe directeur van crowdfundingplatform voordekunst.nl. Zij volgt per 1 mei 2020 Roy Cremers op die begin dit jaar bekend maakte voordekunst te zullen verlaten.  Met de benoeming van Kristel Casander kiest het bestuur voor continuïteit én geeft het talent van binnen de organisatie een kans om te excelleren.

‘Het bestuur van voordekunst is zeer verheugd met de aanstelling van Kristel als nieuwe directeur’ aldus Denise de Boer, voorzitter van het bestuur van Stichting voordekunst. ‘Kristel is al jaren een fundamentele kracht binnen voordekunst.  Zij heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en bestendiging van voordekunst als belangrijke partner in de culturele en creatieve sector. Kristel heeft de ideale combinatie van visie, strategisch vermogen, ondernemerschap en een hands-on mentaliteit. Onder haar enthousiaste en kordate leiderschap verwachten wij dat voordekunst ook de komende jaren de culturele makers en donateurs op grote schaal zal samenbrengen om zo nog meer culturele projecten mogelijk te maken.’

Kristel is al lange tijd bij voordekunst betrokken. Ze was de eerste stagiaire en in 2014 keerde ze terug als projectmedewerker. Ze groeide door tot relatiemanager en is sinds medio 2019 hoofd bedrijfsvoering. Tijdens haar werkzaamheden bij voordekunst heeft Kristel de Postacademische Opleiding Filantropie aan de Vrije Universiteit Amsterdam succesvol afgerond. In 2018 en 2019 combineerde ze haar werkzaamheden bij voordekunst met een combibaan als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Kristel Casander: ‘De afgelopen 10 jaar hebben we voordekunst laten groeien en stevig gepositioneerd in de sector dankzij meer dan 4000 makers en instellingen en maar liefst 270.000 donateurs! Nu zijn we klaar om de organisatie en het platform door te ontwikkelen. Er liggen nog enorm veel kansen op het gebied van crowdfunding, relatiebeheer, matchfunding en voor onze adviestak Creative Funding. Ik ben er klaar voor om samen met onze partners voordekunst verder te brengen en ik bedank het bestuur, het team: Alyssa, Michelle, Lisanne, Lianne en Roy voor het vertrouwen.’

Kristel_vierkant  Kristel Casander. Foto: Jan-Dirk van der Burg. 

Over Kristel Casander

Kristel Casander (1988) studeerde Visual Art and Design Management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en deed de Master Cultural Economics and Cultural Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2014 is Kristel in dienst bij Stichting voordekunst. In 2018 en 2019 combineerde ze haar werkzaamheden met een combibaan als beleidsmedewerker bij de Directie Kunst en Erfgoed op het Ministerie van OCW. 

 

Over voordekunst

In 2009 ontwikkelde Roy Cremers vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst het idee voor een crowdfundingplatform voor kunst en cultuur. Met een eenmalige bijdrage uit de Regeling Innovatie Cultuuruitingen van OCW lanceerde voordekunst.nl op 4 november 2010. Belangrijkste doelen: het stimuleren van ondernemerschap bij kunstenaars en kunstinstellingen en het vergroten van het publieke draagvlak voor kunst en cultuur. Inmiddels hebben is er ruim € 27,5 miljoen gedoneerd via voordekunst.nl. In februari dit jaar kondigde Roy Cremers aan voordekunst te verlaten en vanaf 1 mei 2020 is Kristel Casander zijn opvolger.

Partners van voordekunst zijn: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, zowel landelijk als de provinciale afdelingen Utrecht, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland, K.F. Hein Fonds, VSBfonds, Amerborgh, BankGiro Loterij Fonds, Mondriaan Fonds, de gemeenten Rotterdam, Amersfoort en Den Haag, Cultuurfonds Almere, Kunstraad Groningen en de Provincies Limburg, Groningen en Gelderland.

© 2024