Lees hier hoe de Kunstraad Groningen jouw project kan helpen

Lees hier hoe de Kunstraad Groningen jouw project kan helpen

Al vijf jaar is de Kunstraad Groningen een communicatiepartner van voordekunst. Maar sinds deze week is het partnerschap met voordekunst flink uitgebreid. De Kunstraad Groningen gaat namelijk ook projecten financieel ondersteunen!

Aan geselecteerde projecten die een duidelijke binding met de provincie hebben zal de Kunstraad Groningen tot 25% van het doelbedrag bijdragen. Met de bijdrage aan crowdfunding wil de provincie kunstenaars en culturele instellingen stimuleren om gebruik te maken van crowdfunding, en particulieren oproepen om hieraan bij te dragen. 

Dus, Groningse makers: stuur je project in en je hebt een goede kans dat 25% van het benodigde bedrag wordt gefinancierd door de Kunstraad Groningen! 

 

Van alternatieve indiepunk tot een mini-museum

De Kunstraad Groningen treuzelt niet: deze week is er reeds bij 4 projecten met Groningse roots een bijdrage bijgeschreven. 

Debuutalbum Ten Years TodayTen_Years_Today_3

De alternatieve indiepunk band Ten Years Today heeft in 2016 hun debuut-EP uitgebracht. Nu is het tijd voor de volgende stap, het debuutalbum. Ze schrijven in een update:

"Wij hebben als eerste band een subsidie van 1000 euro gekregen van dit fonds! Dit zorgt ervoor dat het bedrag nu op 5050 euro staat. Dat is 1050 meer dan het doelbedrag!!!!"

 

Expositie Groningse keffiyehKeffiyah

Merlijn Koopman maakte deze traditionele Groningse kap uit een Arabische Keffiya voor een drieluik van Mieke Zagt over de gevolgen van de olie- en gaswinning in het Midden-Oosten. De Kunstraad Groningen heeft € 250 aan dit project bijgedragen.

 

Songs for Marimba on CDSongs_for_Marimba

Tatiana Koleva wil een CD maken met nummers voor haar favoriete instrument: de marimba. Met een bijdrage van € 1.500 is ook zij flink over haar doelbedrag heen gegaan.

 

Debuut CD van PUNK'n JAZZ ORCHESTRAPunk__Jazz

PUNK’n JAZZ ORCHESTRA speelt stukken met een eigentijdse kijk op bigbandmuziek: een mix van pop, funk, punk en jazz. Hun eerste album crowdfunden ze op voordekunst. Het zijn nummers van verrassende bands, zoals o.a. Pearl Jam, Bruno Mars, Foo Fighters, Soundgarden en Red Hot Chilli Peppers. De Kunstraad Groningen heeft hier maar liefst € 875 aan bijgedragen. 

Kom ik in aanmerking?

Ben jij een Groningse maker of werk je bij een Groningse culturele instelling? Dan kom je in aanmerking voor de subsidie als je crowdfundt op voordekunst. De regels:

  • Het gaat om projecten van Groningse initiatiefnemers of projecten die plaatsvinden in Groningen.
  • De projecten mogen niet al op een andere manier van de provincie Groningen subsidie hebben ontvangen.
  • De provincie draagt maximaal 25 procent van het benodigde bedrag bij.

Dat is alles! Dus kom je dat je in aanmerking? Meld je dan snel aan. Je hoeft verder niets te regelen; wij dragen Groningse projecten zelf voor. De Kunstraad maakt de keuze aan welke projecten wordt bijgedragen.

Sta je al live en denk je dat je in aanmerking komt? Mail ons dan!

logo

Alles over de voorwaarden voor een bijdrage lees je hier.

Een project aanmelden? Dat kan hier! 

© 2024