Makers aan het woord: zij ontvingen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland

Makers aan het woord: zij ontvingen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland

Naast donaties van vrienden, familie en kennissen kun je via voordekunst ook in aanmerking komen voor een bijdrage van één van onze matchfundingpartners. Zo doneert Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland via voordekunst aan individuele makers uit de provincie Zuid-Holland. We vroegen aan twee makers wat de bijdrage voor hen en hun crowdfundingcampagne heeft betekent. 

‘’Mijn project NO JARDIM bestaat uit een verzameling schetsen van mijn prachtige tropische tuin in Mozambique. Al tijdens het maken besloot ik dat ik er een boek van wilde maken’’ vertelt beeldend kunstenaar Rob van Doeselaar. ‘’De productie van het boek met hardcover kostte €5000.  Om dit te financieren koos ik voor crowdfunding als methode. Ook vanwege de extra publiciteit die het zou genereren.’’ 

nojardim-1005Een van de schetsen uit het boek NO JARDIM

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland steunde de campagne van Rob met €750. ‘’Ik was er vrij onzeker van of ik het zou kunnen halen want met een doelbedrag van 5000 betekende dat er zeker 100 vrienden en bekenden een substantiële bijdrage moesten leveren’’.

''De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland gaf niet alleen een flinke financiele ondersteuning, maar ook mentaal gaf het vertrouwen dat mijn project meer dan de moeite waard is''

Uiteindelijk haalde het project meer dan het gestelde doelbedrag op en ging hij met meer dan 20 procent over zijn doelbedrag heen. ‘’Doordat het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland daarna met hun bijdrage van € 750 over de brug kwam, kwam het einddoel in zicht. Dit inspireerde mijn vrienden en bekenden om extra genereus door te gaan met hun bijdragen’’. De eindstand? Voor zijn project haalde Rob € 6072 op. 

''De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland gaf niet alleen een flinke financiële ondersteuning, maar ook mentaal gaf het vertrouwen dat mijn project meer dan de moeite waard is. Ik zal nu voor altijd terugkijken op een zeer succesvol verloop. Ik heb er veel mensen blij mee gemaakt’’. 

Benieuwd naar het eindresultaat van Het boek NO JARDIM? Bekijk (of koop) hem hier.

Ook Bram ontving een donatie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. De Leidse zwelgende slam-punkdichter wil al sinds zijn 13de zijn best voorgedragen werk uitbrengen in een dichtbundel. ‘’De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland betekende de omslag voor de crowdfundingcampagne ‘Help Spleen de wereld in!’. Zenuwen veranderden in moed dankzij de donatie’’ vertelt Bram. Hij haalde in totaal €5273 euro op.

spleen 

De dichtbundel 'Spleen' van Bram van Schrijnen

‘’Ik wilde graag een bijdrage leveren aan cultuur en ik wil meer poëzie in zien in de wereld om mij heen. Om mijn dichtbundel tastbaar de wereld in zien gaan heeft zacht gezegd iets magisch. Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft mij geholpen om een op zichzelf staand werk te leveren. Crowdfunding en matchfunding helpen een maker om onafhankelijk te zijn. Ik hoefde mij minder druk te maken om de commerciële kant van het project maar kon juist de focus leggen op de kwaliteit van de bundel’’ aldus Bram.

''Zenuwen veranderden in moed dankzij de donatie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland''

Inmiddels is de dichtbundel naar de drukker. ‘’Spleen is binnenkort in 127 huishoudens te vinden over de hele wereld te vinden dankzij 127 gulle donateurs. En bedankt Prins Bernhard Cultuurfonds! Fijn dat je bestaat’’

Denk jij ook na over crowdfunden? Wacht niet langer en stuur vrijblijvend je idee in, we laten je binnen twee dagen weten of jouw project past op voordekunst!

Meer weten over onze matchfundingpartners? Bekijk ze hier.

© 2023