Wij waren benieuwd wat onze makers van ons vinden.

Wij waren benieuwd wat onze makers van ons vinden.

Op de hielen van onze beste maand ooit hebben we nog een mijlpaal bereikt. Sinds onze oprichting zijn er nu 2500 mooie, ontroerende en sympathieke campagnes succesvol afgerond op voordekunst.nl. Een goed moment om te kijken: wat vinden de projectmakers zelf eigenlijk van voordekunst?

De 2500e campagne die slaagde op voordekunst is: 'How To Be A World-Famous Photographer' van fotografiestudenten van AKV|St.Joost. Gefeliciteerd! 

Het percentage projecten dat het doelbedrag bereikt ligt bij voordekunst heel hoog: rond de 80%. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat we iedere projectmaker persoonlijk begeleiden, en hulp bieden waar nodig. 

Dat blijkt ook uit de makersenquête die wij sinds een half jaar aan alle makers na afloop van hun project voorschotelen. Het contact en de begeleiding werden daarin veelvuldig geroemd.

Laten we daarom ter gelegenheid van het 2500e geslaagde project eens in de resultaten van die makersenqête duiken!

Mooie woorden, mooie cijfers

In de enquête legden we de makers een aantal vragen voor over hun ervaringen met voordekunst. Een aantal kernwoorden zagen we vaak in de resultaten terugkomen:

WordcloudDEF

Een vraag was bijvoorbeeld: Wat vind je het voordeel van voordekunst? Dit had men daarover te zeggen: 

"Zien geven doet geven.” 

“De expertise, het gebruiksgemak, hun visie, begeleiding en toegankelijkheid.”

“De prettige begeleiding” 

“Het is een platform waardoor men je project serieuzer neemt.”

“Mooie projecten zien van anderen maakt zelf crowdfunden toegankelijk.”

Mooie woorden, natuurlijk. Maar mochten cijfers meer jouw ding zijn, dan hebben we ook een aantal harde resultaten voor je.

Infographic_1_edited-3_1

En, zeker niet onbelangrijk:

85_procent_edited-1

Waar we nog in kunnen groeien

plantje

We zijn natuurlijk superblij met deze resultaten. Maar er is ook ruimte voor verbetering. De gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid krijgen rond de 3.75 sterren gemiddeld, met 69% die ons een ruime voldoende geeft. Een mooie meerderheid, maar we willen graag nog meer mensen tevreden stellen. Daarom hebben we de fooien van donateurs besteed aan het creëren van de vernieuwde academie, zodat makers alle informatie krijgen op het moment dat ze het nodig hebben.

Lees verder over de verbeteringen aan de site  

Naar aanleiding van de verbeterpunten die makers aandroegen zijn we ondertussen bezig aan het creëren van een Engelse doneeromgeving, om zo hopelijk de toegankelijkheid te verhogen. En we staan natuurlijk altijd klaar om vragen of opmerkingen te beantwoorden.

Stuur je idee in!

Wil jij zelf ondervinden waarom er zo positief wordt gereageerd op voordekunst? Stuur vrijblijvend je eigen idee voor een crowdfundingcampagne in! Wil je je eigen ervaringen delen? Mail ons dan

Onze hartelijke dank aan alle makers die de enquête hebben ingevuld! 

© 2024