MeeMakers: een gloednieuwe geefkring in de culturele sector

MeeMakers: een gloednieuwe geefkring in de culturele sector

In programma Leve het Geven, een initiatief van voordekunst om particulier geven aan makers te stimuleren, werd in 2021 het idee geopperd de krachten van makers te bundelen in het werven van donateurs. Een jaar later presenteren we: MeeMakers! Een gloednieuwe geefkring in de culturele sector. Maak jij het Mee?

MeeMakers is een bijzonder experiment: kunstliefhebbers geven kunstenaars complete creatieve vrijheid door middel van giften, en de kunstenaars bieden hun geliefde donateurs tegenprestaties en een exclusief kijkje in de keuken. Een nieuwe manier van geven aan cultuur, waarbij de deelnemende makers en liefhebbers elkaar én nieuwe makers verder helpen: want bij succes breidt de groep kunstenaars uit!

 -hdMa4xavJ9AgJjwxBUKnKg801XSwRZGsyVJkqTOqFNaswwDetjf5W8Db8nwlCax38r5VI1Z_SIMlLtwcKp1f0GyYH396sFNDGZp6UMCGVNGgQOp3DeKklYPBAaeZnJeT9uQO1vN

 

MeeMakers draait niet om 1 project, maar je steunt het creatieve maakproces. Voor minimaal €15 per maand steun jij 5 makers uit verschillende disciplines, en ontvang je elke maand een andere tegenprestatie! Ga bijvoorbeeld in april op tuinbezoek bij botanisch kunstenaar Jorick, en maak een zintuiglijke proeverij mee. En ontvang in mei een vertelling van transmedia kunstenaar Colinda. 

En niet alleen individuen, maar ook bedrijven kunnen meemaken! Ontvang bijvoorbeeld een webinar over wat we kunnen leren van het leven op mars, of dompel een personeelsuitje om in een workshop creatief denken of schrijven. 

Wil je meer weten over de geefkring en hoe jij mee kan maken? Lees het op mee-makers.nl, en doneer hier!

© 2024