Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

Het project: KRAAK van Judith & Jet

1_hgojQx4r3x3l95bh 

Tijdens het woonprotest in Utrecht op zondag 21 november werd bekend gemaakt dat twee dagen daarvoor een pand aan de Croeselaan gekraakt is. Dit is niet het eerste pand dat in 2021 werd gekraakt en ook zeker niet de eerste demonstratie voor een beter woonbeleid in Nederland. In 2021 zagen we woonprotesten in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Mies: 'Er is zacht gezegd wat aan de hand met het woonbeleid en woonzekerheid in Nederland en daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat filmmakers zoals Judith en Jet dit onderzoeken en documenteren.'

Doneren kan nog! Je leest meer over het verhaal van Judith en Jet op hun  campagnepagina!

 

Het project: Wei, achter de mist van theatermakers Craviet

9gSAsbPWUbeOmpXg 

Als je je geliefde steeds verder geestelijk/lichamelijk achteruit ziet gaan is dat al heel naar. Maar als je daarnaast ook nog zelf de zorg moet verlenen dan is dat ontzettend zwaar. Er is nog steeds veel taboe en onbegrip over mantelzorgers, de documentaire 'Wei, zorgen voor pap'. vertelt het verhaal van de familie Lenssen en geeft het leven vanachter de mist (dementie en zorg) een stem. Er komt nu ook een theatervoorstelling, dit zal een toevoeging zijn op de documentaire waarin o.a. gedachten van patiënten en mantelzorgers meegenomen zullen worden.

Laura: ' Ik vind het ontzettend belangrijk dat hier aandacht aan gegeven wordt, mantelzorgers zijn hardwerkende, liefdevolle en waardevolle mensen. Die best wel vaker gehoord mogen worden!'

De campagne staat nog live, door €75,- te doneren ben je van harte welkom op de premiere op 21 september 2022! 

 

Benieuwd naar meer projecten? Op www.voordekunst.nl/ontdek vind je creatieve makers uit alle disciplines.

© 2024