Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

Fotoexpositie 100 jaar Ons Buiten

 

F47zvr2JSTWu36wM 

Michael is al tien jaar trotse eigenaar van een volkstuintje op ‘Ons Buiten’ in Amsterdam. Een tuinpark dat dit jaar al 100 jaar bestaat en daarom gaat Michael 100 bewoners van ‘Ons Buiten’, in al hun diversiteit, portretteren. Om vervolgens deze foto’s deze zomer tentoon te stellen over het park.

 

Laura: “Ik vind het geweldig dat Michael al het moois van een volkstuin in beeld gaat brengen. Volkstuintjes verdwijnen langzaam terwijl ze zo waardevol zijn. In een drukke stad kan je soms al snel langs elkaar heen leven. Ruimte en natuur is vaak beperkt terwijl iedereen daar behoefte aan heeft. Dat alles, komt samen in een volkstuin! Mensen ontmoeten elkaar, er ontstaan nieuw gesprekken en gedachtes. Je ziet mensen genieten! Ik vind volkstuintjes één van de mooiste en leukste sociale activiteiten die er zijn.’’

 

Een quote van een donateur die jou al voor ging: “Dit project viert op kunstzinnige wijze 100 jaar Ons Buiten, een Amsterdams maatschappelijk en ecologisch volkstuinpark, open voor iedereen!

 

 

ASCENDING a green cathedral at the NDSM

 

Van mei tot oktober zal in de NDSM Loods in Amsterdam het project ASCENDING te zien zijn. Ascending is een grote groene kunstinstallatie van staal, jute en 220 windeplanten die samen een gemeenschappelijke ruimte worden.De makers, Balthasar Prinsen, Sarah Payton en Thomas Akerboom, geloven dat kunst de essentiële, transformatieve potentie heeft om troost en afleiding te bieden in moeilijke tijden. Met dat uitgangspunt creëren ze Ascending. Ook is de installatie een statement voor het behoud van open, onbenutte ruimten waar geld, commercie en consumptie niet de overhand hebben.

 

Mies: ‘’Ik vind het een warme gedachte dat er een plek gecreëerd wordt voor troost, bezinning en verwondering. Daarbij biedt de NDSM werf al jaren een thuis voor 200 makers, kunstenaars en ambachtslieden. Des te mooier als deze waardevolle plek een majestueuze installatie krijgt!’’

Yr990yBmSO5wQ5AW 

© 2023