Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

Steun Bakeliet de maatregelen door

 

Bakeliet_1  

 

Mies: "Als je Rotterdam West kent, dan ken je waarschijnlijk ook Café Bakeliet. Als new kid on the block verkopen ze niet alleen heerlijke biertjes aan de Heemraadssingel, maar kun je er ook een plaat meepakken. Ondanks dat ze 2 jaar geleden open gingen, zijn ze 14 maanden in hun korte bestaan dicht geweest. Ik kijk er enorm naar uit weer op dit zonnige terras te kunnen zitten, het zijn immers de leukste buren die ik mij kan wensen!"

Café Bakeliet: een DJ-café, platenzaak en tweede huiskamer in Rotterdam-WestEen ongedwongen ontmoetingsplek voor stad en buurt. Zo bieden ze een podium aan allerhande makers, organiseren ze evenementen als o.a. een creatieve markt met jonge makers, culinaire events en zetten ze onze ruimte in als expositieruimte.

 

Bakeliet_2 

 

 

 

Documentaireserie - Follow the Lead

 

1 

 

Laura: "Waarom altijd zelf het wiel uitvinden als je ook van elkaar kan leren? Ik ben het helemaal eens met de makers Mats en Rick van de campagne ‘Documentaireserie - Follow the Lead’."
Follow the Lead is een documentaireserie waarin de makers per aflevering één land uitlichten. Een land dat opvalt door een bepaalde uitzonderlijke aanpak of benadering. Een benadering die betrekking heeft tot een (sociaal-) maatschappelijk probleem. Een land dat dus een voorbeeld of inspiratie zou kunnen zijn voor anderen, waar dan ook ter wereld. Het is niet alleen belangrijk om van elkaar te leren maar ook elkaar blijven te begrijpen.

 

Laura: "Door met elkaar in gesprek te gaan, blijven we elkaar waarderen en dat is nodig in wereld waarin alles steeds maar sneller doorontwikkeld. Daarom vind ik het heel belangrijk dat deze documentaireserie er komt, help Mats en Rick en wie weet zien we ze binnenkort op TV!"

 

Alvast een mooie motivatie van een donateur die al doneerde: “Dit is een leuke uitdaging om te achterhalen waarom sommige landen voorop lopen met bepaalde zaken.. waarom daar en niet elders.

 

© 2024