Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

Allemaal Ongeluk: het prentenboek!

 

Het kinderboek 'Allemaal Ongeluk' gaat over Noera en Brian. Noera Natuur maakt mensen van klei uit een magische rivier. De mensen en kinderen, spelen en ontdekken, maken fouten, en leren ervan, lachen en delen. Maar een van de kinderen trekt zich terug. Dat is Brian. Hij is bang om fouten te maken en hij heeft vaak ongeluk. Noera besluit elke avond bij Brian op bezoek te gaan, om hem te leren dat iedereen wel eens ongeluk heeft.

 

Laura: "Tegenwoordig lijkt het wel of je geen fouten meer mag maken, het leven op social media ziet er altijd perfect uit terwijl we allemaal weten dat het leven niet alleen maar perfect kan zijn. Daarom denk ik dat het goed is dat we kinderen van kleins af aan al leren dat fouten maken bij het leven hoort en ook nodig is om te groeien."

De illustraties van Kim ter Horst staan altijd in het teken van een maatschappelijk thema. Een mooi voorbeeld van hoe de culturele sector ook kan bijdragen aan het dagelijks leven!

DQNFn4rOF4D6U2Hi

Zorg van Morgen - Documentaire

 

In de documentaire “Zorg van Morgen” gaan vier jonge dokters op onderzoek uit hoe we de verschillende tegenstellingen in het Nederlandse zorgsysteem kunnen veranderen. Het zorgpersoneel dat er is staat onder druk en patiënten voelen zich niet gehoord. Welke initiatieven en veranderingen zijn er nodig en misschien al in gang gezet om de zorg weer menselijker te maken?

Mies: "Ik ben enorm nieuwsgierig naar het perspectief van deze doktoren, omdat ik alleen maar een deel van de zorg ken vanuit het perspectief van een patiënt. Grote kans dat deze documentaire ervoor zorgt dat ik het zorgsysteem beter leer kennen en wellicht zelfs leer hoe ik kan bijdragen aan een menselijker zorgsysteem!''

Ook nieuwsgierig geworden? Jij kan deze film helpen realiseren door een donatie te doen! Je vindt de campagne op voordekunst! 

KnT8bvgW3QRErbna 

© 2024