Nu nog makkelijker een crowdfundingcampagne opzetten: Voordekunst verbetert het aanmeldproces!

Nu nog makkelijker een crowdfundingcampagne opzetten: Voordekunst verbetert het aanmeldproces!

Vanaf vandaag kunnen makers die willen crowdfunden op voordekunst nog gemakkelijker en sneller het aanmeldproces doorlopen voor het starten van een crowdfundingcampagne!

We hebben het aanmeldproces makkelijker gemaakt en daarmee zijn we klaar voor de toekomst om makers te ondersteunen in het mogelijk maken van creatieve projecten door middel van de crowd.

Voordekunst bestaat inmiddels meer dan tien jaar en daarom was het ook tijd om het aanmeldproces voor makers en instellingen onder de loep te nemen. Wat kan beter? We keken onder andere naar de resultaten uit de enquête die we naar makers sturen en gingen we met hen in gesprek. Al deze feedback namen we mee en de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het optimaliseren van het aanmeldproces. En vanaf vandaag kan het gebruikt worden!

De belangrijkste functies op het platform zijn uiteraard behouden, en ook al het vertrouwde van voordekunst zoals de persoonlijke begeleiding en afhandeling en administratie van donaties zijn onveranderd gebleven. De aanpassingen moeten er vooral voor zorgen dat makers die een campagne willen starten makkelijker en soepeler hun crowdfundingcampagne op kunnen zetten.

Zo hebben we het aanmeldproces van zeven naar vier stappen gebracht én kun je nu ook wisselen tussen stappen. Heb je bijvoorbeeld als maker nog niet je video af voor op de crowdfundingpagina? Geen probleem, dan kun je nu wel alvast van start met het schrijven van een bedankje voor de donateurs.

 

De vier stappen

Stap 1 - Campagne instellen: Hier bepaal je het doelbedrag en de looptijd van jouw crowdfundingcampagne

Gif_2_-_Stap_1-high 

 

Stap 2 - Jouw campagnepagina: In deze stap maak je de campagnepagina en kun je tekst, video’s en tegenprestaties kwijt.

Gif_3_-_Stap_2-high 

 

Stap 3 - Het visitekaartje: Je maakt hier de projectkaart die te zien is in het overzicht van projecten en vult hier het bedankje in die donateurs te zien krijgen na een donatie.

Gif_4_-_Stap_3-high 

 

Stap 4 - Afronden en insturen: Dit is alweer de laatste stap, je vult jouw gegevens in, ondertekent de overeenkomst en betaalt de contributie

Gif_5_-_Stap_5-high 

 

Dan vraag je het voordekunst-team of ze jouw project startklaar willen zetten. Je ontvangt dan een e-mail en je zet zelf jouw project met 1 druk op de knop live! Eitje toch? 

 

Makers kunnen dus de komende jaren nog sneller en soepeler een campagne starten op voordekunst en daarmee financiering ophalen voor hun creatieve project. Meer weten over crowdfunden? Dat lees je hier.

© 2024