Open call: City, Company & Crowd 2020

Open call: City, Company & Crowd 2020

‘’Het is voor een heleboel instellingen nieuw om sponsoren te zoeken of te crowdfunden.  Dit traject geeft echt goede handvatten’’ - Nicole Beutler Projects, deelnemer City, Company & Crowd 2019

Uitgevers, musea, theaters, gezelschappen en andere culturele instellingen; ze zijn onmisbaar binnen het kunstaanbod in de stad. Voor kleine tot middelgrote instellingen liggen nog vele mogelijkheden voor een gezonde financieringsmix. Na twee succesvolle trajecten, bieden we daarom ook in 2020 weer kleine tot middelgrote instellingen de mogelijkheid om via crowdfunding, sponsoring en matchfunding geld op te halen voor een specifiek project met het traject: City, Company & Crowd. 

Dit jaar bieden we City, Company en Crowd aan in aangepaste vorm in verband met de ontwikkelingen in de wereld rondom het coronavirus. We bieden daarom maar liefst negen instellingen de mogelijkheid om 15.000 euro op te halen voor een specifiek project. Dit betekent €10.000 euro vanuit crowdfunding en sponsoring. Wanneer dit succesvol is behaald, matcht het AFK dit bedrag met nogmaals 5.000 euro.

Tijdens het traject word je (online) begeleidt door experts van voordekunst.

Het traject

Het traject start in oktober 2020 en eindigt in december en bestaat uit vijf workshops. We kijken samen naar jouw doelgroep, het vinden van de juiste sponsor, het opzetten van een campagne en de campagneplanning. Het gehele traject vindt online plaats.

Dien nu jouw voorstel in!

Het voorstel kun je tot en met 11 september indienen via dit formulier. Laat ons weten welk project jullie als instelling willen realiseren en waarom het belangrijk is dat dit project er komt.

Als deelnemende instelling moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De instelling heeft een artistieke doelstelling

  • De instelling is een stichting of vereniging

  • De organisatie heeft niet meer dan 10 medewerkers in dienst

  • De instelling is gevestigd in Amsterdam

 

Vragen?

Je kunt altijd met je vragen terecht bij Alyssa Mahler via [email protected]

 

City Company & Crowd wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

© 2023