Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant draagt bij als matchfundingpartner aan campagnes!

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant draagt bij als matchfundingpartner aan campagnes!

Sinds 2018 draagt het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant bij aan Brabantse campagnes op voordekunst. In samenwerking met voordekunst wil het Prins Bernhard Cultuurfonds het (cultureel) ondernemerschap van initiatiefnemers en crowdfunding stimuleren in Nederland. Tussen 2021 en april 2022 werden er 47 projecten ondersteund met in totaal meer dan 30.000 euro. 

LULU Theater: Een allesomvattende visie van een jonge kunstenares 

LULU Theater startte een crowdfundingcampagne om geld op te halen voor de kostumering, attributen en decorspullen. ‘LULU’ werpt een blik op onze huidige tijd. We volgen 4 jongeren geboren als generatie Z. Ze worden getypeerd door onzekerheid over hun financiële stabiliteit, de uitzichtloosheid leidt tot gevoelens van vrijheid, maar ook van angst. Ze staan doemdenkend te kijken naar hun toekomst. Met behulp van Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en particuliere donateurs werd er bijna 4.000 euro opgehaald voor het project!

‘’Het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft ons gesteund met maar liefst 750 euro & samen met jullie donaties gaan we nu richting de 2000!’’

w9VDm42IDBbr63cQ.jpg

 

Begrijp me: Hoe kan je dansen zonder muziek te horen?

Het project ‘Begrijp me’ is een documentaire én een dansproject. In de documentaire ‘Begrijp Me’ volgt filmmaker Jef Monté, als een vlieg op de muur, het bijzondere maakproces van de voorstelling ALL-EEN van choreografe Katja Grässli. Hoe kan je dansen zonder muziek te horen? Hoe ziet dans er uit als het in gebarentaal wordt geuit? Hoe beleef je als bezoeker de voorstelling als jouw vorm van communiceren niet meer vanzelfsprekend is? Choreograaf Katja Grässli onderzoekt samen met professionele dansers Pawel en Sharon  in een voorstelling hoe dans en gebarentaal met elkaar verweven kan worden. In de vlog voor Leve het Geven vertelt ze er meer over. In totaal werd er meer dan 7000 euro opgehaald dankzij 161 donateurs en een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

‘’Met grote blijdschap mag ik jullie vertellen dat de Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant onze campagne opgemerkt heeft. Ze hebben met mij contact opgenomen en laten weten dat ze ons project bijzonder vinden en de moeite waard om gesteund te worden. Hierdoor staan we nu op 91%!’ 

 

 

 

Van logboek tot logo: een kunstboek over het leven en werk van de Bredase kunstenaar Leo Creton

Het werk van Leo heeft grafisch ontwerper Bart van kinds af aan al gefascineerd en heeft er zelfs aan bijgedragen dat hij ook die kunstzinnige kant op wilde. Zijn tekeningen aan de muur van het ouderlijk huis hadden een enorme aantrekkingskracht op hem. Hij voelde de noodzaak om er voor te zorgen dat het werk van Leo Creton zijn werk niet verloren gaat, daarom maakte hij samen met meer dan 70 donateurs en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant een boek mogelijk over het werk van Leo Creton. 

‘’Heel mooi nieuws! Het boek heeft een bijdrage gekregen van 750,00 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant!’’

Armf06z9T1KXaKCIiyIULfQHntjXin-1XClUvPDMhQ2jcTrE-yVWvCwWLjQoXtQziYqAoi1wHtz22oX_jWVH5um9DhnSpegFkAdumfWatG5vYEUQpLMpikRVUmB6FnO3wYeKgfZMdjw6KrD4YA

 

Denk jij ook na over crowdfunden?  Stuur vrijblijvend je idee in, we laten je binnen twee dagen weten of jouw project past op voordekunst! 

© 2024