Het Prins Bernhard Cultuurfonds verdubbelt donaties aan specifieke campagnes!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds verdubbelt donaties aan specifieke campagnes!

Goed nieuws! In november en december verdubbelt onze partner Prins Bernhard Cultuurfonds donaties aan specifieke projecten.

De projecten zijn uitgekozen aan de hand van de specifieke criteria van het Prins Bernhard Cultuurfonds (je kunt hier meer lezen). Als de verdubbelaar wordt ingezet op een project is deze 5 dagen ‘actief’ - zorg dus dat je je jouw favoriet op tijd steunt! Als jij 50 euro doneert, wordt er vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds ook 50 euro bijgelegd en ontvangt de maker 100 euro. Zo geef je jouw favoriete project dubbele steun!

Alle provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds doen mee met deze verdubbelaarsactie! Er wordt maximaal tot en met 750 euro verdubbeld per geselecteerd project.

 

De campagnes waar de verdubbelaar komende tijd actief is

 

Debuutalbum van Michela Amici

77TCqhlPmSent1xc.jpg

Foto: Alex Schröder

Van 18 december tot en met 22 december worden de donaties aan de campagne van Michela verdubbeld.

Michela Amici is harpiste en is het afgelopen jaar op zoek gegaan naar haar eigen stem in haar muziek. Ze verdiepte zich in de barokmuziek uit Italie, het land waar ze is opgegroeid en waar ze heeft gestudeerd. Deze muziek wil ze utibrengen opcd, samen met mezzo sopraan Georgia Burashko staan de opnames van het album in januari 2022 op de planning.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie >

De verdubbelaar is actief van 19 tot en met 23 december

 

Veertig!

VPnQs18it3bi8Zun.jpg

Van 19 december tot en met 23 december worden de donaties aan de campagne van Michel Duijves verdubbeld.

Het Muziekpakhuis is een eigenzinnige en eigentijdse muziekschool in hartje Amsterdam waar op dit moment 60 gemotiveerde docenten lesgeven aan ruim 1000 leerlingen. In 2022 bestaan ze veertig jaar! En dat gaan ze groots vieren met een spectaculair lustrumconcert in het openluchttheater van het Vondelpark en met een uniek boek getiteld: VEERTIG! In dit boek vind je veertig stukken geschreven door veertig docenten: mooie, leuke, ontroerende, uitdagende en leerzame stukken om te spelen.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie >

De verdubbelaar is actief van 19 tot en met 23 december

 

Subterranean Street Society - Saudade

 

ImNgx57yfGnLctSu.jpg

Van 19 december tot en met 23 december worden de donaties aan de campagne van Subterranean Street Society verdubbeld.

Begin 2020 sloeg de pandemie toe en werd de albumrelase en de tour van de band opeens afgesproken. Het bleek al snel onmogelijk om met elkaar in een ruimte aan de muziek te werken dus in deze periode arrangeerden ze de nummers door elk vanuit hun respectievelijke thuisstudio op te nemen en de muziek dan over en weer te sturen. Nu wil het Deens-Nederlandse trio het album uitbrengen.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie >

De verdubbelaar is actief van 19 tot en met 23 december

 

Rampzalige kerstplaat met Boesjans

LAMQJqZUgiuOBpyv.jpg

Van 20 december tot en met 24 december worden de donaties aan de campagne van theatergroep Boesjans verdubbeld.

Boesjans is een comedy sketch-gezelschap en maakt al vijf jaar lang kerstvoorstellingen met speciaal daarvoor geschreven en gecomponeerde kerstnummers. Nu is het tijd om dit materiaal te bundelen tot een album. Het belooft een groot feest voor het oor te worden en ze kunnen niet wachten deze nummers te mogen vereeuwigen, zodat de theatergroep jou ook tijdens de feestdagen in eigen huis of auto lastig kan komen vallen met hun hilarische kersthits.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie >

De verdubbelaar is actief van 20 tot en met 24 december

 

Hier werd de verdubbelaar al ingezet afgelopen tijd

Theatervoorstelling: De Stoet 

KaqwssTe6RGTldkU.jpg

Van 22 november tot en met 26 november worden de donaties aan de campagne van KRACHTVOER Theater verdubbeld!

In dit nieuwe theaterseizoen ontwikkelt KRACHTVOER Theater weer een prachtig project voor 10 zorginstellingen, in samenwerking met het Parktheater en Vitalis WoonZorg Groep. In dit project, de Stoet, trekken spelers van alle leeftijden achter twee muzikanten aan over de gangen (of afdelingen) van de zorginstelling. Een muzikale, bonte stoet, heerlijk om naar te kijken en luisteren, nodigt de bewoners uit tot meespelen en meebewegen op veilige afstand van elkaar.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 22 tot en met 26 november.

 

Debuut-cd Kraakhelder

Schermafbeelding_2021-11-22_om_12-28-04  

Van 22 november tot en met 26 november worden de donaties aan de campagne van Jellantsje verdubbeld!

Jellantsje is violiste en is actief soliste, kamer- en ensemblemusicus. Al sinds jonge leeftijd heeft zij een liefde ontwikkeld voor de Noorse ''Hardingfele'' ofteweld de Hardangerviool. Dit schitterende, galmend klinkende instrument is ze niet meer vergeten en is nu de inspiratiebron voor haar debuut-album.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 22 tot en met 26 november.

Fotoboek The Lost World

L8bdgNzLtjUPhmwI.jpg

Van 22 november tot en met 26 november worden de donaties aan de campagne van Maan Limburg verdubbeld!

Misschien heb je wel eens van de Japanse term “mono no aware” gehoord, de melancholische schoonheid van vergankelijkheid. Fotograaf en kunstenaar Maan Limburg kwam het telkens weer tegen tijdens haar reizen door Japan; leegstand en verloren plekken. Niks futuristisch, eerder apocalyptisch. Nu wil ze van deze melacholische schoonheid een boek en expositie mogelijk maken.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 22 tot en met 26 november.

 

Re-Relating in Art Practice

RnUUqS2UbOck1pHc.jpg

Van 22 november tot en met 26 november worden de donaties aan de campagne van Kathrin Wolkowicz verdubbeld!

In dit boek staat het gesprek rondom kunst centraal, want is de discours niet ook een work of art? Dit boek viert kunst en het gesprek daaromheen. Verschillende kunstenaars die in het boek staan hebben een schrijver uitgenodigd om aan hun werk te relateren. In het boek wordt de interactie tussen kunst en het gesprek rondom kunst tastbaar en visueel.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 22 tot en met 26 november.

 

 

LABYRINTH - kunstboek Ton Kraayeveld

TFV0fxTVDz9s5ZWw.jpg

Van 23 november tot en met 27 november worden de donaties aan de campagne van Ton Kraayeveld verdubbeld!

Beeldend kunstenaar Ton Kraayeveld is sinds 1985 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. En na zoveel jaren kunstenaarschap is het tijd voor een boek met een samenhangend overzicht uit zijn werk. De werken die hij maakt in zijn atelier zijn vaak te zien in tentoonstellingen bij vooraanstaande galeries, kunstruimtes en soms musea in Nederland en een uitgebreide selectie verschijnt straks in het boek LABYRINTH.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 23 tot en met 27 november.

 

Publicatie 100MJ 

q90IaUbLUgpUWyxN.jpg

Van 24 november tot en met 28 november worden de donaties aan de campagne van Bas Kosters verdubbeld!

Bas Kosters maakt een boek over een persoonlijk en intuitief tekenproject dat heeft geresulteerd in een serie van 100 tekeningen gebaseerd op de beeltenis van Michael Jackson. Het gaat over hoe wij gevormd worden door de ogen van anderen en Bas onderzoekt de reikwijdte van onze identiteit en herkenbaarheid met dit project.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 24 tot en met 28 november.

 

Fotoboek: BOYS DO CRY

dJZvOoViKaBWxznY.jpg

Van 24 november tot en met 28 november worden de donaties aan de campagne van Prins de Vos verdubbeld!

BOYS DO CRY doorbreekt het taboe op mannelijke kwetsbaarheid, én draagt bij aan de emancipatie van trans personen. Prins de Vos is fotograaf en filmmaker en heeft de afgelpen jaren gewerkt aan de fotoserie over de Amsterdamse Levi. Levi is kunstenaar, dichter, en trans man. Prins heeft hem geportretteerd op belangrijke momenten in zijn leven.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 24 tot en met 28 november.

 

Ons tweede kleinkunstige popalbum

3mOAzQguOA8tBfDr.png

Van 26 november tot en met 30 november worden de donaties aan de campagne van Lien en Dylan verdubbeld!

Lien en Dylan gaan hun tweede album opnemen. Met 10 kleinkunstige popnummers waarin ze samenwerken met verschillende professionals. Een album vol muzikale diversiteit. Met popinvloeden uit de jaren ‘80 of triphop gepaard met orchestraties die neigen naar klassiek. De nummers worden onderdeel van een nieuwe theatertour waar we in de loop van 2022 mee de podia op gaan.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 26 tot en met 30 november.

 

ReDiscoverMe 'Ik en de Ander'

Gt9rCNHtotlI9CbC.jpg

Van 27 november tot en met 1 december worden de donaties aan de campagne ReDiscover Me 'Ik en de Ander' verdubbeld!

De inclusieve dansvoorstelling ‘Ik en de Ander’ nodigt je uit om op een nieuwe manier naar je eigen lichaam te kijken. De maatschappij wijst ons nog te vaak op onze ogenschijnlijke gebreken en imperfecties. ‘Ik en de Ander’ laat je kennismaken met een andere benadering. Wanneer je lijf niet meer werkt zoals de maatschappij verwacht en opdraagt, hoe vind je dan de kracht om dat lijf te omarmen? In ‘Ik en de Ander’ toont een diverse groep dansers met en zonder een chronische ziekte en/ of fysieke beperking het alternatief.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

 

Debuutalbum Lorena + The Tide

zMpoEFCAOUCkoaJX.png

Van 29 november tot en met 3 december worden de donaties aan de campagne Debuutalbum Lorena + The Tide verdubbeld!

Lorena + The Tide is een vrolijke indieband uit de Zaanstreek. Hun muziek bevat invloeden uit de rock, pop en country. Inspiratie halen ze overal vandaan: uit een goed boek, een belangrijke levensles en vaak de oceaan. Nu zijn ze een campagne gestart voor hun debuutalbum!

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 29 tot en met 3 december.

WEI, achter de mist 

sXNORdepmkePluPo.jpg

Van 29 november tot en met 3 december worden de donaties aan de campagne WEI, achter de mist verdubbeld!

'Wei: achter de mist' vertelt het verhaal van de familie Lenssen en geeft het leven vanachter de mist (dementie en zorg) een stem. Ruud is documentairemaker en hij besloot het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vast te leggen in de documentaire 'Wei, zorgen voor pap'. De voorstelling is een toevoeging op de documentaire.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 29 tot en met 3 december.

 

Weet wat je zingt

book.jpeg?w=450

Van 1 december tot en met 5 december worden de donaties aan de campagne 'Weet wat je zingt' verdubbeld!

In het boek van Bert van Zantwijk kom je meer te weten over de betekenis van de tekst van oude kinderliedjes. Dat zijn liedjes die we allemaal kennen, zoals In de maneschijn, Zeg ken jij de mosselman, Altijd is Kortjakje ziek en Daar was laatst een meisje loos. Maar wees eens eerlijk: weet jij waar die liedjes over gaan?

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 1 december tot en met 5 december.

 

Hold That Thought

Dm6UyaAAA4it26Mh.jpg

Van 2 december tot en met 6 december worden de donaties aan de campagne 'Weet wat je zingt' verdubbeld!

‘Hold That Thought’ van Johannes Langkamp is een zoektocht naar de mogelijkheden om beweging vast te leggen in een boek en naar de relatie tussen (fysieke) kunstwerken en zijn documentatie. Een wandeling door het archief van zijn werk. Waarbij, door te spelen met verschillende documentatievormen en uitingen, de beweging op de verstilde pagina's tot leven komt.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 2 december tot en met 6 december.

 

Matthieu Acosta - Flamenco Trio Album

648Fq2ySaxNS9rB5.jpg

Van 6 december tot en met 10 december worden de donaties aan de campagne 'Matthieu Acosta - Flamenco Trio Album' verdubbeld.

Matthieu Acosta is flamencogitarist en componist. Samen met vrienden en muzikanten Irene Gabarrón (fluitist) en Ruven Ruppik (percussie) spelen ze al een aantal jaar samen als trio. Ze maken virtuose instrumentele flamencomuziek dat trouw blijft aan haar karakter, maar ook naar andere bronnen kijkt voor inspiratie. Nu willen ze hun muziek uitbrengen op CD!

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 6 december tot en met 10 december.

 

My First Record! - DOUBLE DARE

Van 7 december tot en met 11 december worden de donaties aan de campagne 'DOUBLE DARE' verdubbeld.

tgEVwy8CEV1UU4BS.jpg

Zanger en contrabassist Peter Willems is een crowdfundingcampagne voor zijn eerste album: DOUBLE DARE. Na het Prinses Christina Jazz Concours, waar hij tweede werd, kreeg hij de mogelijkheid te werken met Amerikaanse gitaarvirtuoos Gary Lucas. Van het een kwam het ander: In Het Muziekgebouw in Eindhoven hebben ze samen met producer Rob Driessen opnames gemaakt, wat resulteerde in dit dubbel EP.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 7 december tot en met 11 december.

 

Vrienden van de Kamermuziek

SSbwZTA9FDeL5wNw.jpg

Van 8 december tot en met 12 december worden de donaties aan de campagne 'Vrienden van Kamermuziek' verdubbeld.

Vrienden van de Kamermuziek is een initiatief van pianiste Lestari Scholtes. Zeven jaar geleden richtte zij Vrienden van de Kamermuziek op om een bijzondere plek te creëren waar jonge opkomende musici samen samen muziek konden maken, elkaar konden inspireren en een band konden opbouwen met het publiek. In 2022 willen ze drie bijzondere concerten organiseren, met als vervolg een masterclasses om ontwikkeling van musici te kunnen ondersteunen.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 8 december tot en met 12 december.

 

Tango meets Jazz

bcBAUlqIMhD92U5M.jpg

Van 10 december tot en met 14 december worden de donaties aan de campagne 'Tango meets Jazz' verdubbeld.

De Beytelmann's Group is een tango-ensemble die met hun voorstelling in het Amsetdams Concertgebouw te zien en te horen zijn. Hier willen ze een professionele opname van laten maken, zowel in beeld als geluid. Daarvoor zijn ze een crowdfundingcampagne gestart. Het ensemble brengt een verrassend fusion-programma: van Astor Piazolla tot Duke Ellington, van traditionele tango's tot composities van eigen hand. Omlijst met contemporaine dans van de jonge talentvolle choreograaf Rogier Dasselaar.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 10 december tot en met 14 december.

 

Fotoboek 'Wild is the wind' 

HapLUyg0b4HQokbK.jpg

Van 11 december tot en met 15 december worden de donaties aan de campagne 'Wild is the Wind' verdubbeld.

Simon Duijs is fine-art fotograaf uit Nijmegen en in zijn project ‘Wild is the Wind’ heeft de danser de hoofdrol. Dans is vluchtig, na de voorstelling is het voorbij. Wie zijn deze mensen die alles over hebben voor hun vak? Als je ergens in het midden van een theaterzaal zit en naar een dansvoorstelling kijkt, zie je bewegende lichamen. De dansers zijn bijna anoniem, voor een buitenstaander inwisselbaar. Daarom maakt Simon een boek, waar je rustig doorheen kan bladeren, een tijdje bij kan stilstaan of weer eens weg kunt leggen.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 11 december tot en met 15 december.

 

Red het verhaal van Eindhoven

cCVK75srARscJnu4.jpg

Van 13 december tot en met 17 december worden de donaties aan de campagne 'Red het verhaal van Eindhoven'  verdubbeld.

Thom Aussems en Hans Horsten zette samen met een klein team een prachtige tentoonstelling op met 100 jaar Eindhovense geschiedenis. 500 vierkante meter met meer dan 2000 waardevolle beelden van o.a. Philips, de tweede wereldoorlog, de oude markt. Helaas, moest deze tentoonstelling vroegtijdig weg van de locatie waar wekenlang speciaal voor gebouwd was, een zware domper. Nu is een nieuwe locatie gevonden maar is er geld nodig om deze tentoonstelling weer in zijn volle glorie toegankelijk te maken!

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 13 december tot en met 17 december.

 

SUPPORT AUTHENTICALLY FLAVOURED

YRIJjnr1rT1kKjv9.jpg

Van 13 december tot en met 17 december worden de donaties aan de campagne 'SUPPORT AUTHENTICALLY FLAVOURED' verdubbeld.

De crew van Authentically Flavoured nemen je mee in het begrijpen van het complete verhaal achter de favoriete Indonesische gerechten van de Nederlandse bevolking! Dat wordt de allereerste aflevering van de documentaire serie: Authentically Flavoured. Om de documentaire te realiseren zijn ze een crowdfundingcampagne gestart.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 13 december tot en met 17 december.

 

LekArt Air springplank voor kunstenaars

ljoJdeinoBz77hB1.jpg

Van 14 december tot en met 18 december worden de donaties aan de campagne van 'Stichting LekArt' verdubbeld.

LekArt steunt sinds 2020 kunstenaars die recentelijk een van de Nederlandse kunstopleidingen hebben afgerond. Op de inspirerende locatie Werk aan het Spoel (onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) in Culemborg hebben deze kunstenaars de beschikking over een Artist in residence-ruimte (LekArt Air), het LekArt Atelier voor workshops, lezingen en exposities en natuurlijk de indrukwekkende buitenruimte van Werk aan het Spoel. Met hun crowdfundingcampagne willen ze dit mogelijk blijven maken.

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie  >

De verdubbelaar is actief van 14 tot en met 18 december.

 

KUNSTBOEK voor KINDEREN EN VOLWASSENEN

5odHnbu1ZSHikcwx.png

Van 15 december tot en met 19 december worden de donaties aan de campagne van 'TINTENKILLERS' verdubbeld.

'COOLLAGE' wordt een fantastische publicatie met werken van 45 internationale collagekunstenaars die mondiale thema’s behandelen. In de vorm van een zoekboek krijgt het boek een extra dimensie voor kinderen. Het samen ontdekken wordt geprikkeld in de vorm van een zoektocht. Dit met behulp van 12 fragmenten uit de werken die te vinden zijn op de bladzijde naast ieder werk. 

Bekijk de campagne en verdubbel jouw donatie >

De verdubbelaar is actief van 15 tot en met 19 december.

 

Niks missen? Via onze sociale media kanalen, Facebook, Instagram en LinkedIn, houden we je op de hoogte van nieuwe projecten waar de verdubbelaar wordt ingezet! 🌟

© 2024