Uitgeverij Personalia gaat 100% crowdfunden!

Uitgeverij Personalia gaat 100% crowdfunden!

Uitgeverij Personalia, die zich al 25 jaar specialiseert in strips en bijzondere autobiografieën, kondigt aan als eerste uitgeverij in Nederland voortaan ál haar uitgaven te gaan crowdfunden.

 In de afgelopen jaren publiceerde Personalia al verschillende titels die dankzij succesvolle crowdfunding op voordekunst tot stand zijn gekomen, onder andere de verstripping van het bijzondere levensverhaal van Nina Blom, 'Jij gaat dood', waarvoor een bedrag van 20.000 euro werd gedoneerd.

 

"Crowdfunding is een bijzonder efficiënte manier van uitgeven. In de huidige tijd van gestegen papierkosten en distributieproblemen ligt het eigenlijk alleen maar voor de hand om middels dit model van voorverkoop te publiceren. Maar wat mij vooral aantrekt in crowdfunding is de samenwerking met makers en het platform voordekunst.nl. Crowdfunding creëert een extra promotiemoment en voor liefhebbers de kans om bijzondere extra's te scoren."

- Uitgever Seb van der Kaaden

 

Striptekenaar Margreet de Heer rondde al succesvol vijf campagnes af op voordekunst waarvan recentelijk 'Wetenschapstrips, zo zat dat!'. Maar ook Rutger Gret maakte al twee stripboeken mogelijk via voordekunst. 

“Voordekunst is enthousiast over deze nieuwe plannen. Mooi hoe op deze manier lezers zelf betrokken kunnen zijn bij de totstandkoming van strips. We hopen op veel mooie, succesvolle projecten!”

- Projectbegeleider Mies Koppelmans

 

Personalia-crowdfundings die het publiek kan verwachten zijn onder andere 'Bartje' door Anco Dijkman en Ahmed Resh (een strip die nu in de Noordelijke kranten loopt), werk van Theo van den Boogaard, en het nieuwste deel van 'Jeff Rylander' door Eric Heuvel en Willem Ritstier.

 

 

© 2024