Ervaringen van projectassistenten Gatool en Max

Ervaringen van projectassistenten Gatool en Max

We zijn weer op zoek naar nieuwe projectassistenten! Bij voordekunst kunnen we niet zonder hen. Zij helpen de makers met al hun vragen, adviseren bij het opzetten van hun campagne, geven feedback op bijvoorbeeld hun campagnepagina of filmpje en zijn rots in de branding! En vanaf juni of augustus zijn hebben we weer plek voor drie stagiairs.

Voor de periode juni 2019 - december 2019  of augustus 2019 - januari 2020 zijn we weer op zoek naar projectassistenten! Tijd om eens aan onze huidige projectassistenten te vragen naar hun ervaringen bij voordekunst. 

 

Dus vertel eens, wat doen jullie zoal op een dag bij voordekunst?

Gatool: Ik ben eigenlijk elke dag bezig met de crowdfundingcampagnes op voordekunst. We hebben als projectassistent contact met de makers en dat is erg leuk! Daardoor varieert het werk elke dag en is het nooit saai. We geven makers advies over het voeren van campagne en het werven van donateurs. De meeste campagnes duren ongeveer een maand en in die maand heb je dan ook veel contact met de maker, dat is heel leuk, vooral als ze slagen!

Max: De werkzaamheden zijn best divers en dat maakt het werk ook zo leuk. Ik ben aanspreekpunt voor makers en hun vragen, van kleine technische dingen als wachtwoorden resetten tot het verzinnen van een goede campagnestrategie. 

 

Wat leer je nu eigenlijk als projectassistent?

Max: Je leert natuurlijk hoe crowdfunding voor kunst en cultuur in elkaar zit: hoe reageren mensen op crowdfunding, hoe kan jij hen overtuigen, welke promotie werkt goed en welke niet? 

Gatool: Als projectassistent krijg je verschillende workshops waar je alle ins and outs van crowdfunding wordt geleerd. Daarna mag je al snel 1-op-1 advies geven aan makers, wat heel leuk is.

 

En is het nog een beetje gezellig op kantoor?

Max: De werksfeer op kantoor is lekker informeel. Daarnaast staan teamleden altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden en helpen ze wanneer nodig met campagnes.

Gatool: Ik vind de werksfeer op kantoor heel prettig, je kan inderdaad van alles vragen. Het kan ook makkelijk overgaan van stil, naar heel druk en gezellig.

 

En wat vind je zelf het leukst aan de afgelopen periode bij voordekunst?

Gatool: Je mag al best snel zelfstandig werken, dat voelt eerst misschien een beetje spannend, maar is eigenlijk wel heel leuk!

Max: Ja! Ik merk dat ik makers op voordekunst echt iets te bieden heb, tijdens het persoonlijke contact of met een 1-op-1 spreekuur. Het is onwijs leuk om te zien dat de tips die ik geef aan makers hun vruchten afwerpen en helpen met het faciliteren van mooie kunstprojecten.

            giphy_2.[1]

Ook aan de slag bij voordekunst? Dat kan! We zijn voor de periode juni 2019 - december 2019 of augustus 2019 - januari 2020 weer op zoek naar projectassistenten! Bekijk hier de vacature.

© 2023