De weg naar succes! Crowdfunding in vier stappen

De weg naar succes! Crowdfunding in vier stappen

Als je crowdfundt op voordekunst, doorloop je grofweg 4 stappen. In dit artikel lichten we alle stappen toe en bespreken we vragen die mensen vaak hebben voor ze een campagne starten.

1) Het idee

12_edited-1

Je hebt een idee voor een project dat je wilt realiseren, en je wil (een deel van) de financiering rondkrijgen samen met je fans. Hiervoor meld je je aan bij voordekunst.

Weet je al zeker of je het bij voordekunst wilt doen of twijfel je nog welk platform geschikt is? In beide gevallen kun je alvast een aanmelding doen bij voordekunst. We zullen je pitch bekijken en kijken daarbij naar de haalbaarheid en opzet van je crowdfunding. 

 

Staat direct mijn project al vast?

De informatie die je bij de eerste aanmelding opgeeft staat nog niet vast. Het doelbedrag en je looptijd kun je later nog aanpassen. Ook de tekst die je opgeeft is alleen voor voordekunst bedoeld. Deze zal niet op je projectpagina verschijnen.

Wat nou als mijn idee toch niet op voordekunst past? 

Past jouw idee beter op een ander platform? Dan zullen we je op mogelijke opties wijzen. Geheel vrijblijvend dus!

 

2) Je pitch

12_edited-3

Is je aanmelding goedgekeurd, dan kun je van start met het aanvullen van je projectpagina. Hier voeg je het promofilmpje, de wervende tekst en tegenprestaties toe.

Wijzigingen kun je tussendoor opslaan en op een later moment verder werken.

Is je pagina klaar? Dan zend je hem in en zullen wij er uitgebreid feedback op geven. We bekijken of je project duidelijk, persoonlijk en aantrekkelijk is beschreven.

 

Wat kan ik verwachten qua feedback? 

Als we tips of feedback hebben, dan sturen we deze binnen twee werkdagen naar je toe. De keuze om de feedback te verwerken is uiteraard aan jou!

Wanneer moet de contributie betaald worden? 

De contributie betaal je wanneer je je pagina wil gaan opzetten. Je hebt dan de eerste reacties van ons gehad, en weet zeker dat dit voor jouw de manier is om je publiek te activeren. Alle begeleiding die we daarvóór geven is geheel vrijblijvend. En na het betalen van de contributie blijven we je natuurlijk adviseren en tips geven.

Waarom geven jullie uitgebreid feedback op elk project?

Op voordekunst hebben al meer dan 3500 projecten succesvol gecrowdfund. Daardoor hebben we goed zicht op wat een haalbaar project is. We willen graag dat je project slaagt, dus we geven je graag tips of advies waar wij denken dat iets nog beter kan.

 

3) De campagne

12_edited-4

Is je pagina klaar om live te gaan? Geef ons dan een seintje, zodat wij het project startklaar zetten. Je ontvangt een link waarmee je het project zelf kunt publiceren.

Als je project live staat kijken we mee hoe het gaat. Gaat je project als een speer? Dan denken we graag mee over hoe jouw project sky-high kan gaan. 

Tijdens je campagne is het belangrijk dat je de academie in de gaten houdt. Hier staan de meeste tips in, die je krijgt op het moment dat je ze nodig hebt.

 

Wat doet voordekunst als het niet goed gaat? 

Als het traag gaat met de donaties zullen we meedenken over hoe de promotie beter kan en aan welke acties je nog zou kunnen denken. Heb je zelf vragen of wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Kan ik mijn project nog aanpassen als het is gepubliceerd?

Als je project live staat kun je de wervende tekst en het promotiefilmpje nog aanpassen. De tegenprestaties, het doelbedrag en de looptijd niet.

 

4) Het project

12_edited-5

Hopelijk is je campagne een succes en heb jij je doelbedrag behaald. Tijd om het project te realiseren!

Je ontvangt van ons een overzicht van alle donateurs van je project. Nu is het aan jou om de crowd op de hoogte te blijven houden.

 

Wat moet ik aan mijn donateurs communiceren? 

Vertel hen over de voortgang van je project, wanneer zij bijvoorbeeld je voorstelling of presentatie kunnen bezoeken en wanneer zij hun tegenprestatie kunnen verwachten. Dit kan heel makkelijk via een update

 

Wel een idee, maar nog niet zeker over crowdfunden?

Vertel ons hier je idee en we geven je binnen 2 dagen advies!

© 2024