Er staan vijf campagnes live op Creative Funding

Er staan vijf campagnes live op Creative Funding

Sinds 2020 kunnen culturele instellingen, mét intensieve begeleiding van voordekunst, crowdfunden op hun volledig eigen platform. Via Creative Funding, de adviestak van voordekunst, bieden we diverse trajecten aan voor instellingen waarbij crowdfunding en crowdkeeping centraal staan. En deze maand bereikten we een mijlpaal: er staan maar liefst vijf campagnes live via Creative Funding! We lichten ze hieronder uit.

 

Rialto & de vierde filmprojector

Spannend! Later dit jaar opent Rialto VU haar deuren – een nieuw filmtheater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam, met vier zalen waar de mooiste films te zien zijn. Drie van de vier zalen zijn volledig ingericht, maar in de vierde ontbreekt nog een filmprojector… Daarbij roept Rialto de hulp in van iedereen die Rialto een bijzonder filmtheater vindt. Kunnen ze ook op jou rekenen? Je vindt de campagne hier

RialtoVU_Campagne_v04_WDB-01

 

PS|theater - Word pion in ons levensloopspel!

In september 2021 staat stadsgezelschap PS|theater op de Leidse Lammermarkt met het levensgrote theatrale gezelschapsspel WIJ ZIJN DE STAD. Hierin zet je spelenderwijs jouw levensloop op de kaart. PS|theater gaat op zoek naar de levensloop van de Leidenaar in de breedste zin van het woord. Bestaat er zoiets als gelijke kansen? Maak kennis met verhalen die je anders nooit hoort en ga bij jezelf te rade welke kansen jij hebt gekregen. Zo brengt PS|theater de kansengelijkheid in de stad in kaart. De pionnen zijn gemaakt, de kaarten zijn geschud, maar ze missen nog het grote speelveld. Speel je mee? 

PS_Banner

 

Help ons de tuin van Museum Arnhem te openen!

Op dit moment is Museum Arnhem gesloten voor een spectaculaire verbouwing. Niet alleen wordt er gewerkt aan een nieuwe vleugel, er komt ook een fantastische tuin waar iedereen straks welkom is. De tuin wordt de nieuwe groene ontmoetingsplek in Arnhem. Ook zonder museumticket kun je naar de beeldencollectie komen kijken, iets drinken met uitzicht op de Rijn of een potje pingpongen. Ze kunnen deze vernieuwing bijna helemaal realiseren, maar om de iconische werken terug te laten keren in de tuin hebben roepen ze jouw hulp in! Maak jij het mede mogelijk? 

BANNER-Impressie_tuin_-_Karres_en_Brandts

 

philharmonie zuidnederland - Ga mee op Expeditie Orkest!

Misschien is de klank van een symfonieorkest voor jou heel vertrouwd. Misschien ook niet, maar kun je je voorstellen wat kinderen ervaren als ze voor het eerst een grote groep musici live horen spelen. Het koper horen schallen, de diepe tonen van de contrabas in je buik voelen trillen… Wat een spektakel! Maar hoe werken die instrumenten nu precies? Hoe zijn ze gemaakt? Hoe klinken ze afzonderlijk? Om dát uit te zoeken maken philharmonie zuidnederland en Jeugdtheatergezelschap Het Laagland de film Expeditie Orkest, die in het najaar verschijnt. Lees verder op de pagina!

PZN21328_16x9_2

 

Een fantastisch, fonkelnieuw kunstwerk voor Odapark!

In het Odapark in Venray is een verzameling van 70 beelden te zien. Odapark vroeg kunstenaars Krista Smulders en Michiel Ubels om een nieuw kunstwerk te ontwikkelen voor het park. Krista en Michiel willen hun kunstwerk speciaal voor de kinderen van Venray maken. Een kunstwerk dat niet alleen is om naar te kijken, maar waar ook mee gespeeld kan worden! Daarom vroegen ze de kinderen om advies en daagden hen uit om los te gaan met hun verbeelding: Wat voor kunstwerk zouden de kinderen graag willen zien in het Odapark? Een flitsende raket, een harig monster, een sierlijk kasteel, of dat allemaal door elkaar? Kijk hier voor de kleurige kindertekeningen!

Krista_en_Michiel

 

Wil je op de hoogte blijven van de campagnes op Creative Funding? Volg Creative Funding op Facebook en LinkedIn, of meld je aan voor de nieuwsbrief via de website

© 2024