Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Mies en Laura aan het woord: hun favoriete projecten van dit moment

Op voordekunst.nl vind je vele crowdfundingcampagnes van creatieve makers. Kan je niet kiezen? Mies en Laura van het voordekunst-team selecteren iedere maand een project die het doneren driedubbel en dwars waard zijn.

 

Het project: Fotoboek 'Mijn rondje wandelend door NL van Evelien Buynsters’

 

P3sj9sIhKA552qWe.png

 

Mies: ''Ik koos het project van Evelien, omdat ik denk dat veel mensen zich kunnen herkenning in een angst voor het ondernemen van dingen die ze niet of nauwelijks kennen, ikzelf ook. Misschien dat dit soort angsten voor sommige zelfs vergroot zijn na een flinke lockdown. Zulke gevoelens, groot en klein, zijn wellicht niet in een nacht ijs verdwenen, maar het boek van Evelien hier zomaar eens een steentje aan kunnen bijdragen!' Een andere belangrijke reden is dat Evelien ontzettend leuke tegenprestaties aanbiedt! Mijn persoonlijke favoriet is haar Pannekoekenmix, die ontvang je bij een donatie van 20 euro!''

Evelien Buynsters liep in 2019 een heel (!) rondje om Nederland heen. Dat waren welgeteld 1460 kilometers langs de grenzen van Nederland. Tijdens deze reis sliep zij bij onbekenden die haar een slaapplek aangeboden hebben via social media. Evelien heeft deze reis gedocumenteerd en nu maakt ze hier een fotoboek van. In de afgelopen 8 jaar is Evelien haar eigen angsten gaat trotseren en uitdagen. Zo is ze bijvoorbeeld eindelijk gaan salsa dansen, gaan verhuizen, fotograferen en reizen. Met dit boek hoopt ze mensen te inspireren met een avontuurlijk vertrouwen, zodat zij ook op weg durven. 

Ga jij mee op weg met Evelien of wil jij ook de pannenkoekenmix ontvangen? Doneren kan nog! Je leest meer over Evelien’s verhaal op haar campagnepagina!

 

 

Project: Geef Maarhuizen het laatste zetje van Gijs en Mayke

QK3LgF8UhAFWASUU.jpg

 

Laura: ‘’Wat mij zo aanspreekt aan deze campagne is dat Mayke en Gijs een droom hebben met een duidelijke visie, waar ze echt keihard voor werken. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor iedereen in Groningen om meer ruimte en aandacht te geven aan kunst en cultuur, een ontmoetingsplek voor iedereen.’’

De makers Gijs en Mayke zijn de bewoners en initiatiefnemers van dit nieuwe hoofdstuk op Maarhuizen. Een monumentale boerderij in Groningen waar ze een plek creëren voor theater, workshops, speelnatuur, wandelroutes en een theetuin! Om te groeien, te maken, te ontspannen en te genieten of je nu maker of bezoeker bent. Er is een grondige restauratie nodig, een flinke transformatie gecombineerd met verduurzaming.

‘’Als ik door de motivaties van de donateurs scroll ben ik niet de enige die dit zo ziet. Het is hartverwarmend hoeveel mensen ook geloven in dit project:

  • “Omdat ik het fantastisch vind als mensen vol bezieling en hartstocht ergens aan bouwen en ze daar graag bij steun!”

  • “Mooi project op een unieke plek. Ik noem het altijd ‘ Het Paradijs’, een plek waar mens en dier in harmonie mogen samenleven.”

  • “Ik word heel blij van deze historische plek waar we met elkaar kunnen bouwen aan mooie projecten op gebied van cultuur en natuur(educatie)”

Al met een al een campagne die zeker even in het zonnetje gezet mag worden!

De campagne staat nog live, je kan bijvoorbeeld door een €50,- te doneren Gijs en Mayke helpen wanneer ze de lemen vloer gaan aanstampen. Hét leemstampfeest dat je niet wilt missen!

 

© 2023