Drie scenario's na afloop campagne

Als je een campagne start, of een project steunt wil je natuurlijk dat het werk waar het om gaat er komt. Samen werken we daarom zo goed mogelijk naar de 100% toe, maar het is fijn om te weten dat een project ook kan doorgaan als dat nét niet gehaald wordt. Na het aflopen van de looptijd van een crowdfundingcampagne op voordekunst zijn er namelijk drie scenario's mogelijk.

Niet geslaagd: Het project haalt 0 - 79%

Bij scenario 1 is de campagne helaas niet geslaagd. De projectmaker krijgt geen geld en de donateurs ontvangen hun bijdrage aan het project volledig retour binnen een week.

Je hebt, naast de 100 euro contributie die je bij het starten hebt betaald, geen kosten.

Het project haalt 80 - 99%

Als je aan het einde van je looptijd tussen de 80% en de 99% van je doelbedrag eindigt, treedt de 80% regeling in werking.

Het team van voordekunst vraagt dan aan de maker hoe die denkt met minder geld dan het uiteindelijke doelbedrag het project toch denkt te kunnen realiseren. De projectmaker stuurt dan via het voordekunst-platform een bericht naar de donateurs die al hebben gedoneerd, waarin die uitleg hoe het project met minder geld toch door kan gaan. De campagne wordt vervolgens met 5 dagen verlengd.

De donateurs krijgen in die vijf dagen de mogelijkheid hun geld te laten staan, extra bij te storten of de donatie terug te trekken. Wanneer er na die vijf dagen verlenging van de campagne nog steeds meer dan 80% van het doelbedrag op de voordekunst pagina staat is het project alsnog succesvol gefinancierd. De maker krijgt het geld uitbetaald (excl 7% fee en BTW) en kan de tegenprestaties voldoen aan de donateurs.

Geslaagd: Het project haalt 100% of meer

Bij scenario 3 is het project helemaal voordekunst! De projectmaker wordt binnen een week uitbetaald (excl 7% fee en BTW), zodat de projectmaker het project kan gaan realiseren en de tegenprestaties aan de donateurs voldoen.

Zo bieden we makers èn donateurs de meeste zekerheid.

 

Overtuigd? 

Start hier je campagne, of vind hier een prachtig project om aan te doneren.

Doe het voordekunst!

© 2024