Forever-Forever is een indringende Oekraïense coming-of-age film. Door het uitbreken van de oorlog kan de Oekraïense crew echter niet betaald worden. Daar willen wij graag, met jullie steun, verandering in brengen!
De Film Forever-Forever is een spannend coming-of-age drama waarin de 15-jarige Tonya, op de vlucht voor een gewelddadig ex-vriendje, een nieuwe start maakt op een nieuwe school. De Oekra&
Forever-Forever is een indringende Oekraïense coming-of-age film.
Door het uitbreken van de oorlog kan de Oekraïense crew echter niet betaald worden. Daar willen wij graag, met jullie steun, verandering in brengen!

De Film
Forever-Forever is een spannend coming-of-age drama waarin de 15-jarige Tonya, op de vlucht voor een gewelddadig ex-vriendje, een nieuwe start maakt op een nieuwe school. De Oekraïense speelfilm draait om een universele zoektocht: wie ben ik nou echt, wie wil ik zijn en wat is mijn doel in het leven? Een zoektocht naar identiteit, die momenteel door de Russische invasie wordt bedreigd.
Met deze film willen wij aan de wereld laten zien dat Oekraïners meer zijn dan oorlogsslachtoffers, en net als anderen met persoonlijke dilemma's dealen.
De makers hadden nooit kunnen bedenken dat dit verhaal vandaag de dag des te actueler zou zijn, nu het in zo’n schril contrast staat met de oorlog in Oekraïne.
Tijdens het filmfestival van Cannes afgelopen mei vond een speciale presentatie plaats voor films uit Oekraïne die door de oorlog nog niet afgemaakt konden worden. Hier won onze film onder andere een prijs van Screen Brussels (een Belgisch fonds) én een special mention voor de hoofdprijs van de avond.

Waarom crowdfunding?
De film was volledig in Oekraïne gefinancierd en opgenomen. Tijdens het monteren van de film viel Rusland Oekraïne binnen. Al het geld, bedoeld voor het maken van films, wordt nu gebruikt om de oorlog tegen Rusland te financieren.
Door de oorlog kan de film nu dus niet afgemaakt worden. Samen met beeldstudio Fever Film en geluidsmixagestudio Karaktersound maakt Rinkel Film de film in Nederland af. Wij werken allemaal belangeloos mee.
Maar: een groot deel van de Oekraïense crew, die op dit moment een extreem onzeker en gevaarlijk bestaan leidt, heeft nog niet betaald gekregen. In totaal gaat dit om €60.000,-.
Jullie hulp is dus keihard nodig om onze Oekraïense crew te steunen. Elke bijdrage - groot of klein - is niet alleen een financiële, maar vooral ook een mentale steun. Wij gebruiken de gehele crowdfunding dus om hen alsnog te betalen; ook als we het streefbedrag onverhoopt niet mochten halen.

Waarom zou je speelfilmmakers helpen om een film af te maken, terwijl andere Oekraïners hun leven wagen op het slagveld?
Gelukkig is er al ontstellend veel financiële, materiële en andere hulp aan Oekraïne, het leger en de plaatselijke bevolking geschonken.
Maar dat is niet genoeg.
Nederland én de rest van de wereld moet ontdekken dat Oekraïne een land is met (grotendeels) gelijke normen en waarden. Een land met vaders, moeders, dochters, zonen, vrienden en vriendinnen net als jij en ik. Een modern land met een rijke filmcultuur, dat het recht heeft op vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je bent, je uit te drukken zoals je bent, en de vrijheid om verhalen te vertellen die anderen raken en laten leren.
Film is een ontzettend krachtige medium om dit over te brengen op jou, op ons, op iedereen. Het raakt je direct, zet je aan het denken en ontroert.

Motivatie regisseur – Anna Buryachkova
I grew up from a broken teenager in the late 90’s, to a strong adult. I was not taught how to protect myself from abusers, from bullies or rapists. You couldn’t tell your parents about it or ask any adult for help: it was incredibly shameful to be abused.
The level of shame has not really reduced since then, and therefore the most crucial question is still: “while trying to get love and appreciation, aren’t we losing who we truly are?”
Watching my teenage son grow, I recognise the same worries and troubles I had at his age, but with only one difference: He grows up in a disconnected, digital world, while I grew up in the '90s, the last years of physical connection, without supervision and free from any digital communication and gadgets. The film concentrates on those last years of sensuality without any obstacles, packed with a shared cigarette and cuddling in the school basement, quick touches and escaping to summer houses, t-shirts on naked bodies and risky decisions full of lust. Everything is vibrating with hormones and imaginary freedom. Pleasant, scary, strange, shameful and cool at the same time.
It’s a coming-of-age drama set in a rough, edgy yet romantic tone. We built a mosaic of our collective memories about the 90’s, raising questions that are still important.
Motivatie producenten – Natalia Libet & Rinskje Raap
Het verhaal speelt zich af in de "wilde" jaren negentig, toen er een wind van verandering door Europa waaide. Niet alleen in Oekraïne en de voormalige Sovjet-Unie, waar de muur viel en het ijzeren gordijn opzij schoof. Maar ook in Nederland en West-Europa: de 'nineties kids' waren de laatsten die zonder smartphone opgroeiden, altijd 100% offline - 100% real life.
Voor de personages in de film begint dat 'echte leven' nu ook. Het is een verhaal over overleven in wilde tijden, maar ook over het ontdekken van verworven vrijheden. Over de afhankelijkheid van je lichaam, over losbandigheid en tederheid, pijn en plezier. Het is precies het soort coming-of-ageverhaal dat we allemaal herkennen, maar in Europa nog niet verteld is.

De makers
Anna Buryachkova is een getalenteerde Oekraïense regisseur met veel ervaring op het gebied van korte films die ze maakte met grote productie studio’s zowel in Oekraïne als internationaal. Haar films zijn in de prijzen gevallen op onder andere Berlin Fashion Films, Berlin Music Video Awards en het Cannes Lions’ Social Campaign program. Met When We Were 15 maakt Anna haar speelfilm debuut.
Natalia Libet heeft ervaring in zowel het (co)produceren van films, als met investeringen en financiering voor internationale bedrijven in onder andere de Verenigde Staten en Duitsland. Tegenwoordig heeft ze zich volledig gestort op het produceren van films voor Digital Religion en ESSE Production House. Met haar speelfilm Stop-Zemlia won ze in 2021 de Kristallen Beer tijdens Berlinale Generation 14+, een van ’s werelds belangrijkste filmfestivals.
Rinkel Film maakt al 26 jaar lang content met een maatschappelijke boodschap. Onze films zijn in première gegaan, draaiden in competitie en hebben prijzen gewonnen op de meest toonaangevende festivals. Lucia de B. stond in 2015 op de shortlist voor de Oscars, en Nothing Personal was in 2010 genomineerd voor een European Film Award.
Tevens was Rinkel Film eerder betrokken bij succesvolle buitenlandse speelfilms zoals de Keniaanse film Rafiki die genomineerd werd voor de “Un Certain Regard”-award op het Cannes filmfestival van 2018. In 2020 ging de Indiase film Nasir in première op het International Film Festival van Rotterdam waar het de NETPAC award won.
De Nederlandse familiefilm Strijder is nu op Netflix te zien.
Nieuwste donaties

Anja van Oostrom
25-10-2022 09:58Collega makers verdienen steun!

Arend Raap
10-10-2022 11:21Foar Rinskje en de minsken dy mei de kunst in bydrage leverje oan in bettere wrâld

Bob van der Houven
26-09-2022 12:09Een zeer goed initiatief om het voltooien van deze film mogelijk te maken. Dat verdient alle steun!