Crowdkeeping lidmaatschap: 1-op-1 begeleiding bij relatiebeheer

Crowdkeeping lidmaatschap: 1-op-1 begeleiding bij relatiebeheer

Hoe beheer je de relatie met jouw donateurs? Na een crowdfundingcampagne stopt het avontuur niet maar breekt de volgende periode aan: crowdkeeping! Wil je de relatie met hen levend houden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld je dan aan voor het lidmaatschap van Crowdkeeping en wordt 1-op-1 begeleid door experts van voordekunst.

Met het Crowdkeeping Lidmaatschap helpen wij je op weg. Ook als je samen met je donateurs wilt toewerken naar een volgende geefvraag of plannen hebt  om van je eenmalige donateurs, structurele donateurs te maken. Donateurs waarborgen jouw bestaansrecht en maken je draagvlak groter. Mits je de relatie levend houdt.

 

1-op-1 begeleiding en ondersteuning 

Door het relatiebeheer met je donateurs goed op te pakken, krijg je op lange termijn je investering (ook qua tijd en energie) weer terug: je crowd koopt kaartjes, komt naar exposities, voorstellingen, optredens, kan als ambassadeur optreden of wil je vaker steunen.

Samen met een van onze projectbegeleiders, Nick, Stefan of Mies, ga je gedurende een jaar 1-op-1 aan de slag. In dit jaar werken we samen om het contact met jouw donateurs te onderhouden, en kijken we of het mogelijk is om een nieuwe geefvraag te stellen. 

 

''Crowdkeeping? Daar hadden we nog nooit over nagedacht! Dankzij het crowdkeepingslidmaatschap hebben we ten eerste ontdekt dat er echt mensen zijn die ons structureel willen steunen en dat daar zelfs ronduit enthousiasme voor leeft. Onze visie op crowdfunding én -keeping is totaal veranderd; de schroom die we eerst hadden om ons handje op te houden, heeft plaatsgemaakt voor het prettige weten dat we eigenlijk gewoon een effectieve ruilhandel aangaan. De steun die we het afgelopen jaar kregen van voordekunst – in de vorm van cursussen en bijeenkomsten, en zeker in de persoonlijke begeleiding – was fantastisch. Zowel inhoudelijk betrokken (samen zoeken naar welke tegenprestatie het beste bij ons past) als praktisch (zorgen dat die nieuwsbrief nou eens op tijd de deur uit gaat)! We zijn heel blij met en dankbaar voor dit lidmaatschap. En als we merken dat we na een jaar nog méér begeleiding nodig hebben… aarzelen we niet om nog eens aan te kloppen!'' - Klassiek pianoduo Beth & Flo

 

Wat houdt het lidmaatschap concreet in?

 • We starten met een intakegesprek om samen te bepalen of het Crowdkeeping Lidmaatschap bij jou past.
  We bespreken het doel dat je wilt behalen binnen het Crowdkeeping Lidmaatschap; je kunt hierbij denken aan het onderhouden van het contact met je donateurs, toewerken naar een nieuwe crowdfundingcampagne of nieuwe donateurs werven. Pas dan gaat het lidmaatschap van start.

 • We stippelen een communicatieplan en planning uit;

 • Je ontvangt tips, inspirerende voorbeelden en opzetjes voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven.

 • Je kunt (optioneel) gebruik maken van ons mailprogramma Mailcoach om de donateurs te kunnen mailen.

 • Mocht het nodig zijn onderzoeken we de huidige donateurs, bijvoorbeeld door middel van een enquête;

 • Vier keer per jaar hebben we een grote online update met elkaar, tussendoor is er ruimte voor vragen, checks en korte heads-up’s;

 • Om al onze kennis en ervaringen te delen ontvang je de online Crowdkeeping Academie;

 

Kosten

Dit jaarlidmaatschap kost €750 excl. btw. Dit lidmaatschap wordt mede aangeboden door programma Leve het Geven en het Werktuig voor Ontwikkeling PPO. Dit betekent dat je als maker maar €250 betaalt voor je lidmaatschap.

 • € 250 - Leve het Geven

 • € 250 - Werktuig PPO

 • € 250 - Eigen bijdrage maker (excl. btw)

De aanvraag loopt via www.werktuigppo.nl. De aanvraag doe je zelf, met ondersteuning van ons. In de intake kunnen we hier ook nog meer over toelichten!

*Wil je opnieuw crowdfunden? Met het Crowdkeeping-lidmaatschap krijg je de contributiekosten van €100 excl btw cadeau. Je draagt alleen 7% fee af. 

"Super leerzaam! Je krijgt duidelijke tools en handige om na het crowdfunden aan de slag te blijven met je “crowd". Echt een aanrader!" - zangeres en percussioniste Chalina Smit

To sum up!

Ben je een maker met donateurs? En wil je goed contact onderhouden met je donateurs?

Meld je dan aan voor een intakegesprek!

Heb je nog vragen over het lidmaatschap? Stuur een mail naar Alyssa Mahler, [email protected]

 
 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

© 2024