Matchfunding bij voordekunst: zo werkt het

Matchfunding bij voordekunst: zo werkt het

Bij matchfunding draagt een van onze partners (een privaat of publiek fonds of landelijke, regionale of lokale overheden) bij aan creatieve projecten van voordekunst. Onze partners doen bij door henzelf geselecteerde projecten een inleg van gemiddeld zo’n 25% van het doelbedrag. Dat betekent dat makers een deel van hun doelbedrag via partners van voordekunst kunnen ophalen tijdens de campagne.

Dat is voor iedereen een win-win-win situatie. Makers en instellingen kunnen een bijdrage ontvangen en voelen zich extra serieus genomen, potentiële donateurs zien de bijdrage van een gevestigde financier als blijk van vertrouwen en onze partners kunnen bijdragen aan creatieve projecten. In tien jaar tijd is er door onze matchfundingpartners al meer dan €2,2 miljoen gedoneerd aan crowdfundingcampagnes. Iedere euro matchfunding leverde €6 op uit de crowd.

 

Hoe werkt het? 

Simpel! We zetten het hier kort voor je op een rijtje:

  1. Onze partners geven richtlijnen over het soort projecten dat ze willen steunen. Deze voorwaarden vind je terug op de pagina’s van onze partners.

  2. Onze projectmedewerkers kijken welk project in aanmerking komt voor een partnerbijdrage van een van onze partners.

  3. Wij schrijven voor het project een aanvraag en leggen dit voor aan onze partners. Als maker hoef jij hier dus precies niets voor te doen. Wij regelen het.

  4. De partner beslist of en hoeveel zij willen bijdragen aan de campagne.

  5. Aanvraag goedgekeurd? Wij storten het bedrag bij op de teller van de campagne. Dat is gemiddeld zo’n 25% van het doelbedrag!

 

Voorwaarden om een bijdrage te ontvangen kan bijvoorbeeld afhangen van de locatie waar jouw project zich afspeelt of de mate van publieksparticipatie rondom jouw project.  Zo heeft ieder partner zijn eigen richtlijnen en voorwaarden die kunt terugvinden op de partnerpagina's. Er is geen garantie dat je een bijdrage ontvangt van onze partners.

Benieuwd naar wat onze partners kunnen betekenen? Bekijk hier onze partners. Heb je al een goed idee? Stuur je idee vrijblijvend in en je hoort binnen twee werkdagen of het past op voordekunst! 

 

 

© 2024