Een reeks ontmoetingen tussen kunstenaar Bruno van den Elshout en makers op voordekunst, voorbij het campagneverhaal.

Kunstenaar Bruno van den Elshout ontmoet en bevraagt creatieve makers aan de vooravond van hun crowdfundcampagne. Hij nodigt ze uit om te vertellen over hun dromen, wat ze met de wereld willen delen en hoe ze daar werk van maken. 

Te luisteren via Soundcloud

Kunstenaar Bruno van den Elshout (41) nodigt met zijn werk uit tot ontmoeting tussen mensen, ideeën en werelden. Hij doet dit vanuit de wens om nieuwe en duurzame vormen van samenwerken en -leven te onderzoeken, en te beoefenen. 

Bruno ondernam zelf ooit een succesvolle campagne op Voordekunst, waarmee hij een deel van de publicatiekosten van zijn kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS dekte. Sindsdien nodigde hij voor zijn project Whatever the Weather een jaar lang mensen uit om een dag met hem door te brengen op het strand in Den Haag en zichzelf aan het eind van de dag te portretteren op ooghoogte. Met de podcastserie Alle tijd van de Wereld bereidt hij zich op dit moment voor op het ooit presenteren van het televisieprogramma Zomergasten.

Meer van zijn werk zie je op www.photologix.nl

De salon van Ruigoord
De salon van Ruigoord

Aflevering #1: Michael Kamp van Salon Ruigoord

''Als kunst een deur zou kunnen zijn tussen mensen, dan hoop ik dat de Salon een circulaire gang is waar heel veel deuren op uitkomen''

De Salon, ook wel “De Parel” van Ruigoord genoemd, is in bijna 20 jaar door Michael Kamp omgebouwd van een vervallen atelier naar een performance ruimte in een magische setting. 

Bruno gaat met Michael Kamp in gesprek over de verbinding die men heeft met de plek, de commune die er is en het samen mogelijk maken van creatieve initatieven en mogelijkheden.

De Salon van Ruigoord  startte een crowdfundingcampagne om de ruimte naar een hoger plan te tillen, om zo alle seizoenen op volle toeren te kunnen draaien.

Je bekijkt de campagne van Salon Ruigoord hier

De salon van Ruigoord
De salon van Ruigoord
Bruno
Bruno van den Elshout
Bruno
Bruno van den Elshout

Aflevering #2: Sentini Grunberg van Zwarte Zonnen / Black Suns

De Nederlands/Surinaamse schrijver Sentini Grunberg heeft een na twee gepubliceerde non-fictie boeken haar eerste kinderboek geschreven, getiteld “Black Suns / Zwarte Zonnen”! Het tweetalige boek is een Afro sciencefiction verhaal over de zussen Makeena (14) en Alana (8). Je bekijkt de campagne hier

Bruno van den Elshout spreekt haar terwijl zij meer dan 7000 kilometer verwijderd is, Sentini zit namelijk op dat moment in Ghana. Ze hebben het over haar nieuwe kinderboek 'Zwarte Zonnen / Black Suns', waarom ze dit wil maken en over de verschillende soorten passies in haar leven.

 

 

Hans
Hans Withoos

Aflevering #3: Hans Withoos van Surrealistische Film | Hans Withoos

Hans Withoos noemt zichzelf schilderend fotograaf.  Al twee jaar lang is Hans samen met filmmaker Inge Theunissen bezig om een surrealistische film te maken over de zoektocht naar de samensmelting van de werken van zijn voorouders en zijn fotografie.

In zijn huis in Rotterdam spreekt Bruno met hem over zijn werk en hoe dat tot hem komt 

‘’Ik heb vrienden die tegen mij zeggen: Ik heb door jou leren kijken. Ik zie een verhaal in de werkelijkheid en ik wil daarmee aan de slag en dat het dan weer mijn droomwereld kan worden.’’

Voor zijn surrealistische film startte Hans een crowdfundingcampagne op voordekunst, bekijk de campagnepagina hier.

Hans
Hans Withoos
TRANS Magazine
TRANS Magazine
TRANS Magazine
TRANS Magazine

Aflevering #4: TRANS Magazine 

‘’Toen ik opgroeide heb ik nooit een eigen evenbeeld gezien, dat voelt heel erg alsof je te gast bent aan andermans tafel.’

TRANS is een jaarlijks papieren tijdschrift en een online magazine gemaakt door (trans)genderdiverse personen met de missie om genderdiversiteit te normaliseren, door vanuit heel veel verschillende ervaringsdeskundige perspectieven onderwerpen te belichten. Ze startten een crowdfundingcampagne om het magazine aan een breder publiek te laten zien, draagvlak voor het project te onderzoeken en TRANS editie 2021 te kunnen laten drukken. Je bekijkt de campagne hier.

Bruno spreekt Meike van der Lippe en schrijfster Tammie Schoots over het project waar hij kennismaakt met een wereld die hij nog niet kende. Een gesprek waar hij af en toe wel stil van werd.

Rob Tintenkillers

Aflevering #5: Rob van KUNSTBOEK voor KINDEREN en VOLWASSENEN

‘’We willen de leerling laten zien dat je niet zomaar een plaatje kan photoshoppen en daarmee weg komt, maar dat je ook met materialen en verschillende methodieken kunt manipuleren’’

Bart en Rob vormen samen TINTENKILLERS. ‘COOLLAGE’ wordt een fantastische publicatie met werken van 45 internationale collagekunstenaars die mondiale thema’s behandelen. In de vorm van een zoekboek krijgt het boek een extra dimensie voor kinderen. Waarmee we kinderen samen met een ouder/verzorger of docent meer bewust en met andere ogen naar kunst willen laten kijken. Samen met donateurs willen ze het boek mogelijk maken door middel van een crowdfundingcampagne.

Bruno spreekt Rob van TINTENKILLERS in Museum van Bommel van Dam in Venlo over hun crowdfundingcampagne en hoe dat werk tot stand is gekomen.

 

Rob Tintenkillers
MUSA intimates
MUSA intimates
MUSA intimates
MUSA intimates

Aflevering #6: MUSA intimates

‘’Totdat we met z’n allen zaten en dachten: Nu moet het toch echt anders’’

MUSA intimates is de eerste lingerie gemaakt van bananen!  Het textiel is ontwikkeld vanuit het restafval van de bananenoogst: de stam van de bananenplant. Iedereen in het MUSA Team heeft een grote affiniteit bij onderwerpen zoals vrouwelijkheid, feminisme, seks, duurzaamheid en fashion, maar voelden zich daarbij niet vertegenwoordigd binnen de lingerie-industrie. Daaruit ontstond MUSA intimates. Ze zijn een crowdfundingcampagne gestart om het ondergoed op de markt te brengen voor een toegankelijke prijs en daarmee nog meer impact te genereren.

Bruno gaat met hen in gesprek over hoe ze elkaar ontmoet hebben en hoe en waarom het initiatief is ontstaan.

© 2024