Fries filmhuis Slieker start actiecampagne op voordekunst, CineCrowd begeleidt

Fries filmhuis Slieker start actiecampagne op voordekunst, CineCrowd begeleidt

Het Friese Filmhuis Slieker is een actiecampagne gestart op voordekunst. CineCrowd, crowdfundingplatform voor de filmsector en onze kantoorgenoot, adviseert en begeleidt het filmtheater bij de crowdfunding. Voordekunst biedt het platform en haar functionaliteiten. Zo werken we als twee crowdfundingplatforms samen om de culturele sector de helpende hand te bieden.

Slieker, hét filmhuis van Friesland

Slieker is het belangrijkste arthouse filmtheater van Friesland. Normaal gesproken vertonen zij dagelijks de nieuwste premièrefilms en wekelijks diverse filmspecials maar nu het filmhuis gesloten is, moest er actie ondernomen worden. 

‘’Om als regionaal filmtheater te kunnen overleven in deze crisis moest er iets gebeuren. Voor Slieker was een actiecampagne de beste keus, want daarmee halen we niet alleen geld op maar komen we ook op een nieuwe manier in contact met ons publiek’’ aldus Johan van Oijen, zakelijk leider a.i. van Filmhuis Slieker.

Het filmhuis streeft ernaar 30.000 euro op te halen waarmee ze de komende periode een deel van de vaste lasten kunnen dekken. In de eerste twee dagen werd er al 4500 euro opgehaald.

''Voor Slieker was een actiecampagne de beste keus, want daarmee halen we niet alleen geld op maar komen we ook op een nieuwe manier in contact met ons publiek''

Voordekunst en CineCrowd bundelen krachten

In april 2020 lanceerde voordekunst samen met online partner Digital Natives, de actiecampagnes. Makers en instellingen die door het coronavirus inkomsten mislopen kunnen een actiecampagne starten. Waar het bij reguliere crowdfundingcampagnes draait om een concreet filmproject met een specifiek doelbedrag, en een afgebakende looptijd, geldt dit bij de actiecampagnes niet. Er staan al meerdere actiecampagnes live, bekijk ze hier

Onze kantoorgenoot CineCrowd was razend enthousiast over dit initiatief en daarom is besloten dat we als crowdfundingplatforms voor de creatieve sector de krachten te bundelen. CineCrowd zal daarom specifieke actiecampagnes in het discipline film gaan begeleiden via voordekunst. Zo brengen we de kennis van CineCrowd over de filmwereld en de techniek van voordekunst samen en kunnen we ook de filmwereld optimaal bedienen.

Lees hier over de specifieke spelregels voor het starten van een actiecampagne voor filmhuizen en - festivals. Of neem contact op met CineCrowd via [email protected].

© 2024