Amsterdam Fringe Festival 2018 op voordekunst

Amsterdam Fringe Festival 2018 op voordekunst

How to defend yourself from danger in het Amsterdams Theaterhuis van 13-16 september

Wil jij meer nieuw, onbekend en ongetemd talent in het theater zien? Het Amsterdam Fringe Festival staat er vol mee! Van 6 tot 16 september staan meer dan 30 locaties in Amsterdam in het teken van verrassend theater en vrijzinnige dans. Vijf Fringe-projecten doen actief een beroep op jou.

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. 

Omdat veel Fringe-voorstellingen splinternieuw en uitdagend zijn, wordt er regelmatig door ze gecrowdfund. Deze makers zijn in 2018 bezig hun publiek te betrekken bij hun stuk: 

  

MXjQf8CnXy0yKVkw

Polish Play

Dit theaterproject is een kleinschalig, intiem toneelstuk over minder bekende facetten van het leven van Oost-Europeanen in Nederland. Dit toneelstuk gaat dus niet over de tulpen, het speelt zich ook niet in de kassen af. Het speelt zich af in ons dagelijkse leven, tussen 'ons' en 'jullie', in de kroeg, in de woonkamer, op straat, op het fietspad of in de wijk waar onze wegen elkaar kruisen.

Bekijk het project 

  

el4UQAY1J0LoOTh0

Tracing Erased Memories

Bij de city walk "Tracing Erased Memories" loop je door Amsterdam met een tablet waarop je een parallelle wandeling in Caïro ziet.

De makers van dit project willen je zo de Egyptische revolutie in 2011 én de uitzetting van de krakers in Amsterdam laten beleven, twee heftige gebeurtenissen waarvan de sporen in de stad al bijna zijn uitgewist.

Bekijk het project 

  

9z4C7R13U4W1TBol

How to defend yourself from danger

In deze participatieve muziektheatervoorstelling leer je hoe je jezelf kan beschermen tegen echte en ingebeelde bedreigingen. Kunnen we onze angsten beheersen door controle te nemen over onze perceptie? "Veiligheid – allereerst of allerlaatst: schreeuw niet BRAND in het theater." 

Bekijk het project 

  

9by4XH7Q2Xy6RYLe

Theater over dichterschap en dementie

Aileen Pfauth is ben theatermaker en actrice en maakt nu de voorstelling Bloei over haar grootvader dichter en kunstenaar Frits Ekkel. Frits is gediagnosticeerd met dementie met Lewy Bodies. Bloei is een ode aan Frits' levenskracht en de manier waarop hij als dichter omgaat met dementie. Met zijn ongelooflijke gevoel voor humor en taal inspireert hij onze hele familie met zijn prachtige poëtische uitspraken over zijn ziekte en het leven.

Bekijk het project 

  

PJMzzIw829kCrDyG

NOTE TO SELF - A Never-Ending Story

NOTE TO SELF wordt een beeldende dansvoorstelling over het dagelijkse gevecht tussen doorgaan of stilstaan. Oog in oog en dicht op de huid...

Stap in een vragend en uitnodigend spel tussen de dansers (en publiek) in een landschap vol post-its, oneliners en meeslepende beats! 

Je kunt niet meer doneren. Bekijk het project 

 

Amsterdam Fringe Festival vindt plaats van 6 - 16 september in meer dan 30 theaters in Amsterdam. Bekijk het gehele programma en koop alvast je tickets

© 2024