Gemeente Amersfoort gaat door met matchfunden!

Gemeente Amersfoort gaat door met matchfunden!

Sinds december 2019 is Gemeente Amersfoort matchfundingpartner van voordekunst! Heugelijk nieuws: In 2021 zetten voordekunst en Gemeente Amersfoort deze samenwerking voort! Dat betekent dat ook dit jaar Gemeente Amersfoort bijdraagt aan projecten van Amersfoortse makers.

Matchfunding bij voordekunst

Met matchfunding dragen onze partners bij aan door henzelf geselecteerde projecten door middel van een bijdrage. Voor de maker betekent dit dat een deel van het doelbedrag via partners van voordekunst opgehaald kan worden tijdens de campagne. Gemeente Amersfoort draagt bij aan creatieve campagnes uit Amersfoort. Makers kunnen tot 25% van hun doelbedrag van de gemeente kunnen ontvangen! Als maker hoef je daar niets voor te doen, voordekunst regelt het. Je leest de voorwaarden hier.

 

Gesteunde projecten

In het eerste jaar ondersteunde de gemeente al meerdere projecten. Zo ontving barokensemble Le Nuove Musiche een donatie van Gemeente Amersfoort. De crowdfundingcampagne ‘’Opname Selva Morale e Spirituale’’ haalde dankzij 234 donateurs en een bijdrage van Gemeente Amersfoort meer dan 22.000 euro op voor de opname van hun cd. 

Ook het project 'RUIS: een documentaire over tinnitus' haalde succesvol het doelbedrag op en ontving daarbij een bijdrage van Gemeente Amersfoort.

''Zojuist heeft ook de Gemeente Amersfoort een grote bijdrage gedaan waar we super blij mee zijn! We voelen ons enorm gesteund. Heel erg bedankt!''  - de makers van het project 'RUIS: een documentaire over tinnitus.

Ook het komende jaar draagt Gemeente Amersfoort dus weer bij aan creatieve campagnes op voordekunst en dat vinden wij fantastisch nieuws!

 

Hé Amersfoorter, helemaal warm geworden van dit bericht? Stuur dan vandaag nog je idee in en dan laten we jou binnen twee dagen weten of het past op voordekunst!

Voor alle makers die nog twijfelen over crowdfunding of gewoon meer willen weten over deze financieringsmethode organiseren we in samenwerking met de gemeente op 16 maart een online kickoff crowdfunding! Een kaartje is helemaal gratis en reserveer je hier. 

 

© 2024