Leve het Geven: matchfunding voor makers en instellingen

Leve het Geven: matchfunding voor makers en instellingen

Goed nieuws! Vanaf nu draagt het Cultuurfonds bij aan crowdfundingcampagnes op voordekunst, als onderdeel van het programma Leve het Geven. Makers en instellingen die een crowdfundingcampagne starten op voordekunst, kunnen daarbij een donatie ontvangen van het Cultuurfonds. 

Voordekunst, en Cultuurfonds, in opdracht van Platform ACCT, bundelen de krachten om geven aan makers en instellingen voor de gehele creatieve sector te verbeteren. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, wordt er onder andere geld beschikbaar gesteld om creatieve crowdfundingcampagnes in de creatieve sector te matchen met een bijdrage vanuit het Cultuurfonds. Lees meer >

 

Hoe werkt matchfunding?

Als je als maker of instelling een creatief idee hebt dat je mogelijk wilt maken door middel van crowdfunding, kan het Cultuurfonds door middel van een donatie bijdragen aan het project. Dit noemen we matchfunding. 

  1. Je start een crowdfundingcampagne op voordekunst

  2. Projectmedewerkers van voordekunst schrijven voor jouw project een aanvraag en leggen dit voor aan het Cultuurfonds. Jij hoeft hier als maker of instelling niks voor te doen, al het contact loopt via voordekunst. 

  3. Het Cultuurfonds beoordeelt de aanvraag en beslist of en hoeveel zij willen bijdragen.

  4. Aanvraag goedgekeurd! Wij storten het bedrag bij op de teller van de crowdfundingcampagne!

 

Geïnspireerd geraakt? Stuur vrijblijvend je idee in en je hoort binnen twee dagen of het past op voordekunst. 

Heb je een vraag over deze regeling? We staan je graag te woord via [email protected]

Wil je eerst meer weten over crowdfunden en hoe dit in zijn werk gaat? Lees hier meer over crowdfunden.

 

 

© 2024