Open call: Adviestraject crowdfunding voor verenigingen

Open call: Adviestraject crowdfunding voor verenigingen

Speciaal voor koren, muziekverenigingen en toneel- en musicalverenigingen biedt voordekunst samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, het K.F. Hein Fonds en ZIMIHC een adviestraject aan voor het opzetten en uitvoeren van een crowdfundingcampagne

 

Helaas hebben de coronamaatregelen het afgelopen jaar de repetities en producties van verenigingen grotendeels stilgelegd. Het is duidelijk geworden dat het vinden van je publiek, en het onderhouden van de relatie met hen, belangrijker is dan ooit. Crowdfunding is als middel niet meer weg te denken uit het culturele landschap. Het biedt de mogelijkheid om op een andere, online manier projecten onder de aandacht te brengen en te financieren. De crowdfunding campagnes uit 2020 lieten zien dat het publiek, juist in deze moeilijke tijd, bereid is om kunst en cultuur te ondersteunen. 

In januari 2022 bieden we daarom zeven verenigingen in de provincie Utrecht een crowdfunding adviestraject aan om financiering én publiek te vinden voor een specifiek project.

 

Wat houdt het traject in?

  1. Na aanmelding plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in met jou en een aantal leden van de vereniging. Tijdens het gesprek bespreken we jullie eerste ideeën en beantwoorden we alle vragen. 
  2. Op basis van het adviesgesprek besluit je over je deelname aan het traject. Na bevestiging van deelname organiseren we een workshop crowdfunding (in januari 2022, c.a. 2 uur), waarbij we samen met andere deelnemende verenigingen jullie crowdfunding campagne gaan vormgeven. 
  3. Tijdens de crowdfunding campagne krijg je persoonlijke begeleiding met wekelijkse contactmomenten.
  4. Na een succesvolle crowdfundingcampagne wordt het traject en de campagne geëvalueerd en start het natraject met tips over hoe je de donateurs in de toekomst betrokken houdt.

 

Kortom, tijdens dit traject word je persoonlijk begeleid én wissel je je ervaringen uit met andere verenigingen. Na dit traject heb je een gefinancierd project, een groep betrokken fans, meer inzicht in je publiek én nieuwe kennis over het opzetten & uitvoeren van crowdfunding campagnes. 

 

Wat vragen we van de vereniging?

  • Dit traject wordt mogelijk gemaakt door het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. Aan de vereniging vragen we een eigen bijdrage van € 60,00 incl. BTW voor deelname aan het traject. 
  • Over het opgehaalde doelbedrag berekenen we de reguliere kosten van voordekunst: een fee van 7% excl. BTW en een contributie van € 100 excl. BTW.
  • Je gaat komend  jaar een crowdfunding campagne starten voor een project. Het project mag dus in 2022 plaatsvinden. 
  • Tenslotte vragen we toewijding van de vereniging, de tijdsinvestering is afhankelijk van de grootte van de campagne. In een intakegesprek wordt daar een inschatting van gemaakt. 

 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vrijblijvend aan voor een intakegesprek via deze link. Aanmelden kan tot 30 november 2021. De adviesgesprekken worden ingepland na aanmelding, dus je mag je ook al eerder aanmelden! 

Heb je vragen over het traject? Neem dan contact op met Alyssa Mahler, [email protected] / 020 233 7019

 

Dit traject wordt mogelijk gemaakt door het K.F. Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht. 

 

 

 

 

 

© 2024