Oproep: Smaakmakers gezocht!

Oproep: Smaakmakers gezocht!

Benieuwd wie jouw donateur nou eigenlijk is? Nieuwsgierig naar hoe je het beste kan communiceren met deze donateurs? Heb jij zin om onder begeleiding van CineCrowd en voordekunst een relatie met je donateurs op te bouwen en wil je hiermee experimenteren?

Dan ben jij onze smaakmaker!

In 2020 onderzochten voordekunst en Van Dooren Advies via ‘Leve het Geven’ de mogelijkheden van het stimuleren van particulier geven aan makers. In december 2020 wordt het onderzoeksrapport gepubliceerd, maar hier stopt het niet! We starten met de pilotgroep ‘Smaakmakers’. Hierin ontwikkelen we de basisingrediënten uit Leve het Geven door in de praktijk, samen met makers en in gesprek met donateurs en experts.

Sta jij open voor een nieuw traject waarin je samen met andere makers op zoek gaat naar manieren om een relatie op te bouwen met je donateurs? Meld je dan aan als Smaakmaker.

 

Wat kun je verwachten als Smaakmaker?

 

- Een leertraject over donateurs, crowdfunding en crowdkeeping

- Je staat samen met andere makers in het middelpunt van 3 bijeenkomsten van Leve het Geven in 2021 waarin we samen actief kennis en ervaring doorontwikkelen

- Je kan directe input leveren om de geefrelatie tussen makers en donateurs te versterken

- Je wordt onderdeel van een netwerk van makers die tegen dezelfde zaken aanlopen, waarbij je ervaringen kunt uitwisselen en van elkaar kan leren

- De begeleiding van voordekunst en CineCrowd op het gebied van relatiebeheer

- Het traject duurt t/m het najaar 2021

- Mocht je al langer nadenken over het starten van een crowdfundingcampagne, dan is dit wellicht het moment: tijdens het traject kunnen we extra begeleiding bieden!


Kortom
, je wordt onderdeel van een unieke groep makers die zich gaat focussen op het onderhouden van de relatie met donateurs. Ondertussen blijven wij, mét jouw input, verder ontwikkelen op het gebied van matchfunding, campagne voeren, begeleiding en technische tools om jou als maker verder te helpen. En hier zal jij als eerste van meegenieten!

 

Voorwaarden

- Als maker vind je het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en te pionieren, en je ervaringen te delen om samen inzichten over de relatie met donateurs te vergroten

- Tijdsinvestering in het project middels enkele individuele gesprekken en aanwezigheid bij 3 bijeenkomsten (de pilot loopt t/m eind 2021)

Optioneel: Je bent geïnteresseerd in crowdfunding en crowdkeeping - je wilt bijvoorbeeld in 2021 een crowdfundingcampagne starten of je hebt in de tweede helft van 2020 gecrowdfund

Bonus: je wordt enthousiast van nieuwe vormen van donateurswerving en donateursbehoud

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan dit traject, maar we vragen wel toewijding in tijd en inzet.

 

Aanmelden

Meld je hier aan als Smaakmaker.
Wil je eerst meer weten over Leve het Geven? Neem dan vooral een kijkje op levehetgeven.nl. Stuur je vragen over ‘Smaakmakers’ naar [email protected].

 

Smaakmakers is een samenwerking van voordekunst, CineCrowd en Prins Bernhard Cultuurfonds, in opdracht van Platform ACCT en financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

© 2024