Voordekunst sluit meest succesvolle maand ooit af met record

Voordekunst sluit meest succesvolle maand ooit af met record

Voordekunst.nl, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector, heeft mei 2017 afgesloten als meest succesvolle maand ooit. Deze maand is meer dan € 500.000 gedoneerd aan culturele en creatieve projecten. Een record!

Via voordekunst.nl hebben sinds 2011 bijna 145.000 donateurs bijgedragen aan zo'n 2.500 campagnes. Hiermee is inmiddels ruim 14 miljoen euro gedoneerd aan cultuur. Met een slagingspercentage van 80% is voordekunst een van de meest succesvolle crowdfunding platforms wereldwijd. Deze maand werd een record behaald: meer dan een half miljoen euro werd bijgedragen aan projecten door individuele donateurs en partners. 

In tegenstelling tot de traditionele filantropie, is de geefbereidheid onder donateurs van voordekunst onverminderd hoog.

Iedereen mecenas

Voordekunst zet zich in om een zo groot mogelijk publiek te verbinden met makers en kunstinstellingen om zo het draagvlak voor kunst en cultuur te vergroten. Het doneren is laagdrempelig en kan al vanaf € 10. Makers en instellingen worden door de medewerkers van voordekunst intensief begeleid in het opzetten en uitvoeren van hun campagnes. Momenteel lopen er 110 campagnes in 10 verschillende disciplines. 

roy_crop

"Via voordekunst.nl kan iedereen mecenas zijn. Iemand bepaalt zelf hoeveel en aan wie hij geeft. En het geld komt direct bij de maker. Dit past bij de wensen en behoeften van een modern publiek". - Roy Cremers, directeur Stichting Voordekunst

Toekomstplannen

De komende jaren zet voordekunst meer in op het aantrekken van nieuwe donateurs. In tegenstelling tot de meer traditionele filantropie, is de geefbereidheid onder donateurs van voordekunst onverminderd hoog. Veel donateurs geven aan zelfs vaker of meer te willen geven als hen die vraag gesteld wordt. 

Voordekunst is een nonprofitstichting en werkt samen met partners Amsterdams Fonds voor de Kunst, BankGiro Loterij Fonds, VSBfonds, Fonds 1818, De Cooperatie, Mister Motley, Parmando, K.F. Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kunstraad Groningen, Keunstwurk Fryslân, Provincie Gelderland, Provincie Limburg, Mondriaan Fonds en Cultuurfonds Almere.

Opvallende projecten in mei

Welke projecten hebben er voor gezorgd dat deze lentemaand zo succesvol was? Te veel om op te noemen. Deze drie sprongen er afgelopen maand in ieder geval uit: 

Vondelbunker heeft support nodig!

Vondelbunker_copy

Dankzij 200 donateurs (!) en een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst haalde de Vondelbunker € 8700 op. Daardoor kan dit autonoom cultureel centrum in het Vondelpark nog vijf jaar open blijven. Bekijk het project hier.

 

For Hanna, Future Stories from the Past

Hanna_

Fotograaf Willem Poelstra heeft maar liefst € 22.930 aan donaties gekregen om zijn boek over de verborgen oorlogsgeschiedenis van zijn familie werkelijkheid te maken. Een mooi project met een ontroerend verhaal. Bekijk het project hier

 

Help Hermans weet Raad aan ballen!

Hermans_Weet_Raad

Theaterduo Hermans weet Raad had 10.000 ballen nodig voor een nieuwe voorstelling. Ballenbakballen, welteverstaan. Hun muzikale voorstelling JUNI wordt aangekleed dankzij de meer dan € 6000 die in mei gedoneerd werd aan deze ontzettend sympathieke crowdfundingcampagne. Bekijk het project hier

Zin om bij te dragen aan voordekunst-projecten die nu live staan, zodat juni misschien wel net zo'n goede maand wordt? Klik hier!

© 2024