Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant gaat verder met matchfunden!

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant gaat verder met matchfunden!

Per 1 oktober gaat Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant weer matchfunden! En dat is fijn! In 2018 steunde zij bijvoorbeeld al 24 campagnes op voordekunst. En elke euro die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant inlegt levert 14,10 euro op uit de crowd!

We zijn dan ook hartstikke blij dat we makers weer bij het fonds voor kunnen stellen. Een aantal campagnes die steun mochten ontvangen van het fonds in 2019:

 

Collectie Re-use

re-use

Senna van Esch wil met het merk Sevaes bewustzijn creëren. Met de duurzame gerecycleerde kleding wilt ze daar een begin mee maken. Kleding is een waardevol product, en hoort niet zonder erbij na te denken in de prullenbak te verdwijnen. Ze startte een crowdfundingcampagne bij voordekunst en werd gesteund door Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Ze haalde 5550 euro. Inmiddels heeft haar modeshow plaatsgevonden! 

 

Studio EP: Now 

hILQckPcaUo298ET

Een EP vol met taboe-onderwerpen, zoals pesten. Celine Rae en MacNaus, een indie poprock duo uit Noord-Brabant wilde het dolgraag uitbrengen. Met behulp van de crowd en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant werd het een succesverhaal: ze behaalde 124% van hun doelbedrag, 2917 euro! Inmiddels is de EP-release geweest! 

 

Gebroken Geluk

PU80j21s3iJmx3ET

Gebroken Geluk is de eerste theatervoorstelling van Tim van Dongen. Het stuk gaat onder anderen over verslaving, depressie en de zoektocht naar geluk. Maatschappelijke thema's die er op dit moment écht toe doen! Dankzij Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en 138 donateurs kun je dit stuk 31 januari, 1 en 2 februari in Theater de Ruchet in Someren bewonderen. Ze haalde in totaal 6500 euro op.

 

27, de documentaire

Zevenentwintig - Teaser (2019) from Ira Guinevere on Vimeo.

Ze was 13 toen ze haar eerste camcorder kocht, inmiddels is Ira afgestudeerd aan de kunstacademie in Breda. Voor haar afstudeerfilm, een documentair portret over de vriendschap tussen drie opgroeiende jongens en hun worsteling met het leven en volwassen worden, startte ze een crowdfundingcampagne op voordekunst. Het huren van apparatuur of tijd met de editor kosten natuurlijk geld. Gelukkig behaalde ze haar doelbedrag 5000 euro met behulp van Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Geïnspireerd geraakt? Stuur vandaag nog jouw idee in.

Benieuwd of er een partner is die jouw creatieve project zou kunnen steunen? Hier vind je de volledige lijst.

 

© 2024