Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant doet eerste donaties aan voordekunstprojecten

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant doet eerste donaties aan voordekunstprojecten

Niet alleen Overijssel en Noord-Holland zijn onlangs begonnen met matchfunding, ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant is sinds deze zomer van de partij. Dit zijn de prachtige voordekunstprojecten die al een bijdrage hebben ontvangen van PBCF Noord-Brabant! 

Zowel het Prins Bernhard Cultuurfonds als voordekunst vinden het belangrijk dat kunst en cultuur een grote rol blijven spelen in de samenleving. Beide organisaties geven het publiek handvatten om concreet bij te dragen aan kunstprojecten.

Door de samenwerking uit te breiden verwachten het Cultuurfonds en voordekunst zich nog zichtbaarder te kunnen positioneren richting een potentieel geefpubliek en zo meer te kunnen betekenen voor de sector.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant steunt projecten uit de provincie met een bijdrage van maximaal € 750. Dit is een greep uit de projecten die al een donatie hebben mogen ontvangen: 

 Hoe Meer Zielen door Loes KortenHoe_Meer_Zielen

FILM - Er wordt zelden aan een zwangere vrouw gevraagd: “Waarom wil je kinderen? Weet je het wel zeker? Ben je niet bang dat je spijt zult krijgen?”. Tegelijkertijd wordt bewust kinderlozen constant gevraagd waarom ze geen kinderen willen. Met het maken van deze film probeert Loes Korten vorm te geven aan de vragen waar ze zelf mee zit omtrent het krijgen van een kind. 

OMG It's Me (fotoboek) door Claudette van de Rakt OMG_Its_Me

FOTOGRAFIE - Tegenwoordig is het nemen en uploaden van een selfie een wereldwijde, dagelijkse routine geworden, maar deze foto's gaan meestal niet verder dan wat je ziet. Claudette van de Rakt wil de selfie, een product van een egocentrische cultuur, transformeren in een kunstvorm die het persoonlijke overstijgt. 

The Believers door Geert van Kesteren The_Believers

MEDIA - Met een multidisciplinaire installatie, die gebruik maakt van video, fotografie en geluid, wil Geert van Kesteren de menselijke geloofsagenda in relatie tot technologie aanpakken. 'The Believer' is speciaal opgenomen, bewerkt, ontworpen en samengesteld om te integreren in de architectuur en akoestiek van de Koepelgevangenis in Breda. 

The Perfect Match: een viool voor Linde! Een_viool_voor_Linde

MUZIEK -  Linde is een Belgische violiste die in Rotterdam woont. Een paar jaar geleden studeerde ze af en sindsdien remplaceert ze in verschillende orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Antwerp Symphony Orchestra. Onlangs vond ze een prachtige viool die bij haar past als een tweede stem. Het was liefde op het eerste gehoor. "U leest het, ik ben alvast verkocht, maar de viool helaas nog niet!" 

Hersenvakantie 05 

DANS - De zintuigelijke dansvoorstelling Hersenvakantie wordt een ‘virtueel’ bodemonderzoek maar ook een bijna fysieke confrontatie met harde feiten: Kun je zien of de grond vervuild is? Hoeveel hectare vruchtbare grond is er nog in Nederland? Hoeveel regenwormen zitten in deze vierkante meter? Wat betekent urban mining? Waarom werkt wroeten met je handen in de aarde tegen depressie?

Ten Stories High presenteert Story Goes Ten_Stories_High

MUZIEK - Ten Stories High staat voor een groot, degelijk gebouw met een ziel en minstens tien verdiepingen hoog. Onder de projecttitel ’Story goes’ liggen er nu twaalf nieuwe nummers op de plank.

Radio BrugwachterRadio_Brugwachter 

MEDIA - Het lege brugwachtershuisje aan de Anthoniebrug in Den Bosch wordt een radiostation! Radio Brugwachter gebruikt lege brugwachtershuisjes om de relatie tussen mensen en water te voeden en te versterken.

Ben jij een Brabantse maker? Als je gaat crowdfunden hoef je niets extra te doen voor een matchfundingbijdrage: wij dragen je voor aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Geïnspireerd? Je kunt je project vrijblijvend bij ons aanmelden; binnen twee dagen ontvang je feedback op je plan. 

© 2024